Entra Registrar-se

#TermicGAS

Els millors Porra
steve_b4
Vador1

#webofical

el_meu_racoL’ataràxia i ... el Nàstic

L’ataràxia i ... el Nàstic

Està clar ... és una paraula grega. No podia ser d’altra manera, però en realitat què vol dir? Les enciclopèdies que he consultat la defineixen com ... la disposició de l'ànim, gràcies a la qual assolim ... l'equilibri emocional, mitjançant la disminució de la intensitat de les nostres passions i desigs ... i la fortalesa de l'ànima davant l'adversitat, i així ... finalment assolir “la felicitat”, que és l’objectiu últim dels filòsofs grecs. Buenu ... i de tothom!!!

Llegir article

el_meu_racoDecepció? No ... gràcies.

Decepció? No ... gràcies.

Quan pensem en alguna altra persona, en un fet que ha d’ocórrer ... o en alguna cosa què està per succeir ... sempre ens fem una idea de com serà i per tant ... tenim unes expectatives. Em sembla que és del tot impossible no fer-se una idea del què esperes que passi. Això són les expectatives. Sí, és el que esperem, el que ha d’esdevenir, passar ... i ho podem fer ... amb il·lusió, ansietat, esperança, confiança, seguretat o sense cap d’aquests sentiments. Això també depèn de la personalitat de cadascun.

Llegir article

el_meu_racoEntre l’alegria i ...

Entre l’alegria i ...

És complicat trobar l’equilibri. És molt i molt difícil trobar aquest “punt”, això ho sabem tots. A la vida ... hi ha algunes coses que tenen més complexitat que les altres, i aquesta és una d’elles. Però d’aquí a ... estar contínuament d’un extrem a l’altre ... hi ha tot un abisme. Les persones que passen amb “facilitat” d’un estat d’ànim a un altre ... sense motius aparents, generalment són complicades i infelices ... i dificulten la felicitat dels del seu voltant ja que aquests mai no saben ... que “toca avui”. Això produeix inseguretat, desorientació ... i una certa apatia. Aquests adjectius no són bons companys de les relacions humanes. Més aviat al contrari.

Llegir article

el_meu_racoLa veritat i ... l’objectivitat.

La veritat i ... l’objectivitat.

Sempre m’ha fet gràcia quan algú em manifesta explícitament que el que diu ... ho fa “amb objectivitat”. Em costa admetre-ho, i això que normalment ... crec tot el que em diuen, però no m’ho empasso això ... que algú sigui capaç d’expressar els seus pensaments de manera objectiva. De vegades noto en algunes persones una certa “obsessió” quan manifesten les seves idees ... d’afegir que són “objectius”. Com si d’aquesta manera els seus pensaments tinguessin més valor, major incidència o l’atribut de “ser veritat”. Se’ls hi omple la boca. Diuen els que “saben” què per poder considerar-se objectiu cal ... “retratar sempre la realitat amb la màxima precisió possible”.

Llegir article

el_meu_racoLa primera impressió és la bona?

La primera impressió és la bona?

La primera impressió és la bona? No sé ... no sé!!! Crec que sí!!! Millor dit, estic convençut que és així.Buenu ... de vegades sí i d’altres no, depèn. A mi, en general ... la primera impressió que em donen les coses i les persones és “la bona”. M’equivoco poques vegades. En tot cas l’encerti o no ... em condiciona molt la primera impressió. Em costa molt rectificar-la. No canvio fàcilment d’opinió. No sé, segurament hi ha barreja de moltes coses ... la meva intuïció, el moment personal que estic passant ... la meva personalitat, el caràcter ... o què sé jo!!! Però quan alguna cosa m’entra pels ulls ... tot és molt fàcil. Com una “truita de carbassó”. En general ... penso que la primera impressió acostuma a ser “la bona”.

Llegir article

el_meu_racoI al setembre ... què?

I al setembre ... què?

La veritat ... no sé que passarà al setembre.No sé perquè però el setembre ... és un mes que sempre em porta dues idees associades: exàmens de recuperació (què fort!!!) i Santa Tecla. Començava la frase dient no sé perquè ... però en realitat si faig memòria la resposta és fàcil.Mai no he estat un estudiant brillant. Ni tan sols un bon estudiant ... i per això normalment el mes de setembre per a mi era un mes de feina extra, d’exàmens, de recuperacions ... però també de Festa. Sobretot de Festa Major. M’agrada molt la festa Gran de Tarragona. Per cert ... Tarragona està preciosa. Les nits d’estiu a Tarragona ... m’encanta sortir a sopar, passejar, pensar, mirar ... conversar. I els “poblets” del costat també estan molt bé, no?

Llegir article

el_meu_racoEnyorar ... a l’estiu.

Enyorar ... a l’estiu.

La primera idea clara: enyoro ... el Nàstic. Ho reconec ... i ja està!!!Sempre he mantingut que és necessari desconnectar pràcticament de tot. El descans ... senta “de meravella”. I descansar vol dir ... bé, crec que no cal que ho digui que tots ho sabem, no? De totes maneres sí m’agradaria dir que el “paradigma” del descans és dormir. Les persones que estan cansades necessiten dormir molt. Hi ha qui gaudeix dormint, però això ja és una altra cosa.

Llegir article

el_meu_racoLes expectatives ...

Les expectatives ...

Tots tenim expectatives.Sempre ... encara que no ens adonem ... en tenim. El cervell per si sol s’organitza i es planifica per tenir determinades expectatives de les coses importants i no importants de la nostra vida. Segons el meu entendre és un acte involuntari ... com “una mica” reflex, és ... com tancar els ulls o moure les parpelles ... o de vegades somriure, quedar-se sense veu ... pensar en coses agradables. Ho fem sense adonar-nos ... segurament, perquè les precisem per viure i formen part de la nostra manera de ser.

Llegir article
L’ataràxia i ... el NàsticJosep Maria Cornadó, 07-11-2007
Decepció? No ... gràcies.Josep Maria Cornadó, 23-10-2007
Entre l’alegria i ...Josep Maria Cornadó, 27-09-2007
La veritat i ... l’objectivitat.Josep Maria Cornadó, 07-09-2007
La primera impressió és la bona?Josep Maria Cornadó, 30-08-2007
I al setembre ... què?Josep Maria Cornadó, 06-08-2007
Enyorar ... a l’estiu.Josep Maria Cornadó, 15-07-2007
Les expectatives ...Josep Maria Cornadó, 07-07-2007
NO SÉ QUIN TÍTOL ... POSAR.Josep Maria Cornadó, 25-06-2007
DONAR ... LA MA?Josep Maria Cornadó, 12-06-2007
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Webmaster: Webmaster <webmaster@nasticdetarragona.com>
Disseny: Albert Sola <asola@tinet.org>

Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.

Web allotjat a: La Tecla Network

Optimitzat per 1024x768.
Utilitzem cookies pròpis i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat personalitzada mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació i preferències.
Si continua navegant, entenem que accepta el seu ús.