Entra Registrar-se

#TermicGAS

Els millors Porra
steve_b4
Vador1

#webofical

25/02/2009

L’optimisme ... i el Nàstic.

L’optimisme ... i el Nàstic.

De vegades, un fa les coses bé ... i no surten com espera o bé els altres no les interpreten com cal ni com es mereix qui les fa. Els criteris a l’hora de fer valoracions sobre una tasca que han realitzat altres és relativa i subjectiva. Per avaluar les coses com cal ... és necessari saber el que passa o ha passat de debò. Això no sempre és així. Quan les coses no surten com tu vols ... et pot envair el pessimisme! Aleshores, esperes poc o res de les teves iniciatives per prevenir la desil·lusió que provoca el fracàs. Això provoca ansietat! I entres en una dinàmica negativa ... que et fa rendir menys.

L'optimisme és una força molt potent, capaç d'influir de manera positiva en tots els àmbits de la nostra vida. Per això, aprendre a sentir i pensar en positiu és una inversió summament profitosa que multiplica les possibilitats de viure feliç.

El psiquiatre Rojas Marcos detalla a La força de l'optimisme els ingredients que diferencien una predisposició optimista d'una de pessimista, explora les forces que conformen el nostre temperament (des de l'equipatge genètic fins als valors culturals), identifica els verins més nocius per a l'optimisme (la indefensió crònica i la depressió) i descriu estratègies de provada eficàcia per tal de fomentar una predisposició optimista. Val la pena llegir-lo, és un gran llibre!

També diu ...que el tarannà optimista “ens estimula a cercar el costat positiu de les dificultats i ens ajuda a minimitzar l’impacte de les desgràcies, alimenta la sensació que controlem la nostra vida, ens protegeix de la infravaloració de nosaltres mateixos, del desànim i del sentiment d’indefensió. I davant circumstàncies favorables, ens mou a acceptar amb força la bona fortuna i a apropiar-nos dels nostres èxits com una cosa que ens mereixem.”

El caràcter optimista, com la majoria de constitutius temperamentals de la persona, és educable i influenciable. Es destaquen dos potenciadors: un, alimentar els estats emocionals gratificants en el dia a dia; i dos, fomentar estils positius de pensar i jutjar les coses que ens afecten. Tampoc no podem oblidar que moltes de les nostres frustracions tenen a veure amb un desequilibri entre aspiracions i oportunitats. Per tant, una correcta percepció de les nostres capacitats, del context on vivim i de les nostres projeccions serà fonamental

L’optimisme és una forma de sentir i de pensar que ens ajuda a utilitzar raonablement les habilitats pròpies i de l’entorn, i a lluitar sense desmoralitzar-nos contra les adversitats. L’optimista no es rendeix ... i es veu amb forces d’afrontar qualsevol projecte perquè te l’esperança d’aconseguir els objectius proposats! No es que vulgui que m’agradi el pebrot ... però ja no puc dir que no en menjaré perquè no ho sé. De fet, ja n’he menjat ... i no m’ha repetit com altres cops!

Em van recomanar fa temps veure una pel·lícula que es diu Odette. És una deliciosa comèdia sobre la felicitat, una història sobre mons culturals diversos que parla de fins a quin punt els intel·lectuals necessiten les persones banals així com de la seva incapacitat per viure d'acord amb els principis que propugnen.

Balthazar Balsan és un escriptor que ho té tot per ser feliç: una dona culta i atractiva, reconeixement artístic, poder adquisitiu, vida social ... però no n'és, de feliç, perquè d'aquests privilegis n'ha fet norma fins a donar-los rang de naturalitat. Odette, en canvi, vídua de 40 anys, dependenta d'uns grans magatzems i lectora fervent dels llibres de Balsan, és una dona banal amb amistats banals que és feliç gairebé sense adonar-se'n. Us “enamorareu d'ella” (o del que representa) com vaig fer jo ... i de la música, sortireu del cinema encantats de la vida i amb ganes de viure-la.

El Nàstic és de mena optimisme pur, tot i que ara pot passar per alguns moments difícils. No podem caure en el desànim perquè això provoca ansietat. Jo hi crec en el Nàstic, sé de les seves possibilitats, i al final, estarà allà on mereix. On es mereix? No sé, jo sóc subjectiu perquè sóc incapaç de valorar el que tinc al meu cor, però sé ... què és capaç de moltes coses, que necessita temps, i sobretot li cal un suport que actualment no té. I entre fer les coses amb suport i fer-les sense no hi ha color.

L’actitud optimista no pot dependre d’un resultat, ni d’una cadena de derrotes ... sinó d’estimar-te, de creure en tu i que siguis conscient que al teu voltant hi ha persones ... que creuen en tu.

Jo li penso donar suport de manera incondicional, i això vol dir que passi el que passi ... li faré costat, perquè hi crec en les seves possibilitats, en el seu esforç, en el seu talent i estic segur que se’n sortirà i al final aconseguirà l’objectiu. No li fallaré!


(Sóc optimista amb el Nàstic ... no puc ser d’una altra manera!!!)

Autor: Josep Maria Cornadó

el_meu_raco “NAPS i ... COLS”

La percepció és un procés nerviós “superior” que permet a l’organisme, bàsicament a través dels sentits, REBRE, ELABORAR i INTERPRETAR la informació que prové de l’entorn i d’un mateix. Sense cap mena de dubte, almenys per mi, és una de les parts més importants del pensament, ja que a través d’ella configurem les sensacions que rebem del món extern i “donem sentit” al que ens envolta.

Llegir article

el_meu_racoLa primera impressió ... és la que compta?

La primera impressió ... és la que compta?

Ara feia dies que no escrivia! La veritat és que no ha estat per falta de ganes, perquè a mi m’agrada escriure. He tingut molta feina (i no és una excusa!) i per escriure jo necessito temps. Com potser he dit algun cop sempre que escric tinc la sensació que ordeno les meves idees. Qui no te un calaix ple de coses, que sap que hi són, que les troba quan les necessita (es podria matisar) ... però que de vegades quan busca “una” en troba “una altra” que no hi comptava i te una sorpresa!

Llegir article

el_meu_racoL’optimisme ... i el Nàstic.

L’optimisme ... i el Nàstic.

De vegades, un fa les coses bé ... i no surten com espera o bé els altres no les interpreten com cal ni com es mereix qui les fa. Els criteris a l’hora de fer valoracions sobre una tasca que han realitzat altres és relativa i subjectiva. Per avaluar les coses com cal ... és necessari saber el que passa o ha passat de debò. Això no sempre és així. Quan les coses no surten com tu vols ... et pot envair el pessimisme! Aleshores, esperes poc o res de les teves iniciatives per prevenir la desil·lusió que provoca el fracàs. Això provoca ansietat! I entres en una dinàmica negativa ... que et fa rendir menys.

Llegir article

el_meu_racoHo haveu vist?

Ho haveu vist?

Buenu ... feia dies que no escrivia i no per falta de ganes (m’ha quedat bé això, no?), la veritat ... porto uns dies “liadillu” amb molta feina, més de la puc i vull fer ... però de vegades no controlem la situació i passa el que em passa a mi. Però m’aplico tota la teoria de l’educació emocional i intento no anar estressat i continuar sent el més feliç que pugui. I no em puc queixar ... tot va bé! Doncs ja estic aquí i com em sento content d’escriure a la meva estimada web, avui ho faré de futbol, sí ... confieu en mi ... parlaré de FUTBOL i clar, del Nàstic que és la meva passió. Però avui no m’aniré pels núvols com faig altres cops ... estic decidit a concretar!

Llegir article

el_meu_racoLa mentalitat ... i el Nàstic.

La mentalitat ... i el Nàstic.

Segurament tots estaríem d’acord ... que tenir els ulls marrons és cosa de la genètica però, també ho és tenir un do per jugar a futbol? I ... per tocar la guitarra? Són característiques personals que administrem gràcies als nostres gens o a l'estimulació de l'ambient? Què configura l’ésser humà ... l’herència o l’aprenentatge? Hi ha opinions de tota mena, tot i que jo aprofito aquest espai per explicar-vos el que penso al respecte.

Llegir article

el_meu_racoIsaac Newton ... i el Nàstic.

Isaac Newton ... i el Nàstic.

M’he inventat una teoria que no sé si existeix de veritat. I com de vegades sóc agosarat ja l’he posat un nom “La teoria de la goma”. Abans de tenir clars els seus principis ... em vaig dir, “jo l’hi poso nom”. Almenys que tingui nom ... com les bones teories. I així va ser. De què va? Sabeu ... aquelles gomes (de color camel) de lligar els pollastres, em van ajudar a establir una idea sobre una cosa que m’adono que em passa: Hi ha coses, fets i persones amb les que de vegades estableixes una relació com elàstica. Vull dir que s’estira i s’escurça, es fa llarga ... i curta, va i ve, a cops estàs dalt i d’altres estàs baix. I fa temps que li dono tombs al cap amb el tema. Perquè em passa a mi? Li passa a tothom? Sóc responsable?

Llegir article

el_meu_racoPronosticar és fàcil, encertar ... més difícil.

Sempre he manifestat des del meu racó que no entenc massa de futbol. Vaig estar uns quants anys jugant a diferents equips provincials, he vist molts partits en directe i per la televisió però lo meu no és el futbol. De fet ... lo poquet que sé ... ho he aprés de Luis Cèsar i també del meu fill. Sí, en les converses “funboleres” mantingudes amb ells ... t’adones que vol dir “saber de futbol”, i que hi ha qui en sap, i molt. Hi ha qui sap llegir un partit, qui s’adona perquè passa una cosa o altra, etc. Però insisteixo ... lo meu no és el futbol. Tampoc no es que sàpiga ben bé que és “lo meu” o potser sí ... però per prudència no ho diré públicament!

Llegir article

el_meu_racoPor ... davant el nou curs?

Davant la nova temporada hi ha una sèrie de paraules que em venen al cap: Expectatives, il•lusió, incògnita, paciència, prudència, nervis, por ... i així podria seguir una bona estona ja que en sortirien un munt. N’hi ha de tots colors. Algunes amb connotacions positives ... i d’altres de no tant. Però de totes hi ha una ... de ben diferent, la por!

Llegir article
“NAPS i ... COLS”Josep Maria Cornadó, 09-10-2011
La primera impressió ... és la que compta?Josep Maria Cornadó, 16-08-2009
L’optimisme ... i el Nàstic.Josep Maria Cornadó, 25-02-2009
Ho haveu vist?Josep Maria Cornadó, 28-01-2009
La mentalitat ... i el Nàstic.Josep Maria Cornadó, 25-12-2008
Isaac Newton ... i el Nàstic.Josep Maria Cornadó , 31-10-2008
Pronosticar és fàcil, encertar ... més difícil.Josep Maria Cornadó, 01-10-2008
Por ... davant el nou curs?Josep Maria Cornadó, 03-09-2008
“Xapat ... per vacances”Josep Maria Cornadó, 23-06-2008
La “barra de ... ferro”.Josep Maria Cornadó, 21-05-2008
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Webmaster: Webmaster <webmaster@nasticdetarragona.com>
Disseny: Albert Sola <asola@tinet.org>

Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.

Web allotjat a: La Tecla Network

Optimitzat per 1024x768.
Utilitzem cookies pròpis i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat personalitzada mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació i preferències.
Si continua navegant, entenem que accepta el seu ús.