Entra Registrar-se

#TermicGAS

Els millors Porra

#webofical

06/06/2007

LES COSES .... SÓN COM SÓN?

LES COSES .... SÓN COM SÓN?

És veritat que ... les coses són com són però també ho és ... que algunes poden canviar. El fet que siguin de determinada manera no vol dir necessàriament que sempre hagin d’estar així. Insisteixo, les coses poden canviar i de fet canvien. Hi ha coses que penses que mai no faries o que no et passarien ... i et passen. Tothom ha tingut alguna sorpresa en aquest sentit, no? Cada un de nosaltres pot intentar millorar alguns aspectes de la seva vida, però per aconseguir-ho és fonamental trobar-se amb l’entorn precís i sobretot amb les persones adequades. Això però, sé que ... és una loteria com es diu vulgarment. La vida et va (generalment) ... segons les companyies que tens. Estic convençut que és així. Les persones del teu voltant influeixen de manera decisiva en “com et van les coses”. Anem per parts ... “primer l’u i després el dos”, no?

Quan tens persones positives a prop ... les coses van molt millor que quan les que tens ho veuen tot negatiu, o són de les que “van fent”. És fonamental envoltar-te d’amics que t’ajudin a ser ... millor persona i que t’acceptin i t’estimin. No és difícil ... crec. Ara bé, cal triar ... de manera adequada.

La nostra salut mental i equilibri personal estan molt vinculats amb la forma en la qual vivim les relacions amb els altres. La convivència, com ens sentim, pot resultar reconfortant o convertir-se en un malson. Hi ha de tot. Jo veig qui gaudeix de les relacions amb els altres i en canvi observo qui ... què per dir-ho d’alguna manera ... les pateix. És una sort tenir algú per compartir un somriure, un petó, una idea ... una il·lusió, una conversa telefònica, un treball, una abraçada, una alegria, un sms, un secret ... o una cervesa, no? És fonamental ... de fet és la “xispa” de la vida.

De vegades ... una amistat de “sempre” ... d’altres una de “nova”, o d’altres també una “antiga” retrobada de casualitat ... qualsevol excusa és bona, per passar una estona amb algú amb qui que et sents a gust. Què bé poder-ho fer!!! Quina sort, no? Sé que no és gens fàcil ... però val la pena.

Les habilitats socials són una sèrie de conductes i gestos que expressen sentiments, actituds, desitjos i drets de cada un de nosaltres. Si les utilitzem adequadament podrem aconseguir satisfaccions en tots els àmbits de la nostra vida, però especialment en el de les amistats.

La cara expressa les emocions fonamentals: por, ràbia, menyspreu, alegria, tristesa i sorpresa. Hi ha dues zones de la cara que representen especialment aquestes emocions: els ulls i la zona inferior de la cara (boca).

Mirar als ulls ajuda a establir el contacte i depenent de com siguin aquestes mirades s'expressen les emocions: en general es consideren més properes a les persones que miren més el seu interlocutor. Mirar “poc” o de manera esquiva pot ser signe de timidesa. La mirada acompanya la conversa: si mirem quan escoltem animem l'altra persona a comunicar-se. Mirar als ulls quan parlem converteix el nostre discurs en més convincent (almenys això crec), i ens reforça quan parlem. Ara bé, també necessitem que ens mirin. Quan parlo i no em miren ... jo sempre ho reclamo: Si us plau ... em pots mirar els ulls? “Si no em mires ... no t’ho explico”. La resposta sempre és positiva i molts cops acompanyades d’un somriure ... no es poden dir coses importants a un altra persona sense que et miri. És del tot impossible ... és massa complicat, almenys per ami.

El somriure quasi sempre denota proximitat, suavitza tensions i facilita la comunicació. Però si el gest somrient expressa ironia o escepticisme pot manifestar rebuig, indiferència o incredulitat. Per tant, hem de procurar fer-ho amb naturalitat. El somriure ajuda a tot. Afavoreix a la persona que el fa, i sobretot tranquil·litza a la que el rep. Les persones que somriuen tenen més facilitat per establir relacions que les que no ho fan (estudi als EEUU, clar!!!). És veritat ... de vegades un “somriure diu més ... què mil paraules”. Jo agraeixo molt ... un somriure. Un “je-je-je” no te preu!!!

Les mateixes paraules amb entonació diferent transmeten sentiments tan diversos com ironia, ira, excitació, sorpresa, alegria, felicitat o desinterès. Un to esmorteït és senyal de cansament, abatiment o depressió. De vegades parles amb algú i notes que està cansat. Què està fent més feina de la que pot ... i encara que intenti dissimular no ho aconsegueix. A mi em sap greu ... detectar el cansament. De vegades ... no ens organitzem prou ... i anem cansats.

Una conversa que es manté sempre en el mateix to pot resultar monòtona i avorrida i suscita poc interès. Es fa sentir més i comunica millor, la persona que juga amb les modulacions de veu al llarg de la seva xerrada. El to, que tan poc cuidem normalment, és de vegades tan important com el mateix contingut de les nostres paraules.

Un volum alt de veu expressa seguretat i domini de la situació, però quan s'eleva massa pot suscitar rebuig i connotar agressivitat. El volum baix, per la seva part, pot suggerir estats d'ànim com debilitat o falta de confiança en un mateix però també confidencialitat i proximitat. I quedar-se sense veu?

Quedar-se sense veu ... és símptoma de sensibilitat i emoció. Qui es queda sense veu en una conversa? La resposta és ... qui està molt bé sentint el que sent ... o molt malament. O també qui ... no te res a dir, perquè està a gust sentint el que li diuen ... i no vol deixar d’escoltar ... i tampoc no vol que aquella veu calli. Les seves cordes vocals s’han relaxat ... i la veu ha marxat. Em sento bé quan jo parlo i la persona que m’escolta ... es queda sense veu.

El cos també és important. Els gestos expressen com se sent interiorment la persona d'acord amb la seva manera de ... seure, de moure’s, de caminar... es poden transmetre diferents estats anímics: escepticisme (encongint-se d'espatlles), agressivitat (estrenyent els punys), indiferència (asseient-nos quasi estirats quan algú ens parla).

La distància física entre persones que es comuniquen també indica la proximitat emocional entre ells. Dos cossos propers expressen proximitat afectiva. Lo millor però ... una abraçada. L’abraçada és afecte i “donar-te” a l’altre ... i també agafar tot el que et dona. És el cos a cos ... a mi m’encanta. I si hi ha un dit ... què es va movent ... és perfecte, no?

De fet ... l’abraçada es mereix un capítol a part, no?
Ja el faré.

(També està dedicat ... t’ho mereixes)

Autor: Josep Maria Cornadó

el_meu_raco “NAPS i ... COLS”

La percepció és un procés nerviós “superior” que permet a l’organisme, bàsicament a través dels sentits, REBRE, ELABORAR i INTERPRETAR la informació que prové de l’entorn i d’un mateix. Sense cap mena de dubte, almenys per mi, és una de les parts més importants del pensament, ja que a través d’ella configurem les sensacions que rebem del món extern i “donem sentit” al que ens envolta.

Llegir article

el_meu_racoLa primera impressió ... és la que compta?

La primera impressió ... és la que compta?

Ara feia dies que no escrivia! La veritat és que no ha estat per falta de ganes, perquè a mi m’agrada escriure. He tingut molta feina (i no és una excusa!) i per escriure jo necessito temps. Com potser he dit algun cop sempre que escric tinc la sensació que ordeno les meves idees. Qui no te un calaix ple de coses, que sap que hi són, que les troba quan les necessita (es podria matisar) ... però que de vegades quan busca “una” en troba “una altra” que no hi comptava i te una sorpresa!

Llegir article

el_meu_racoL’optimisme ... i el Nàstic.

L’optimisme ... i el Nàstic.

De vegades, un fa les coses bé ... i no surten com espera o bé els altres no les interpreten com cal ni com es mereix qui les fa. Els criteris a l’hora de fer valoracions sobre una tasca que han realitzat altres és relativa i subjectiva. Per avaluar les coses com cal ... és necessari saber el que passa o ha passat de debò. Això no sempre és així. Quan les coses no surten com tu vols ... et pot envair el pessimisme! Aleshores, esperes poc o res de les teves iniciatives per prevenir la desil·lusió que provoca el fracàs. Això provoca ansietat! I entres en una dinàmica negativa ... que et fa rendir menys.

Llegir article

el_meu_racoHo haveu vist?

Ho haveu vist?

Buenu ... feia dies que no escrivia i no per falta de ganes (m’ha quedat bé això, no?), la veritat ... porto uns dies “liadillu” amb molta feina, més de la puc i vull fer ... però de vegades no controlem la situació i passa el que em passa a mi. Però m’aplico tota la teoria de l’educació emocional i intento no anar estressat i continuar sent el més feliç que pugui. I no em puc queixar ... tot va bé! Doncs ja estic aquí i com em sento content d’escriure a la meva estimada web, avui ho faré de futbol, sí ... confieu en mi ... parlaré de FUTBOL i clar, del Nàstic que és la meva passió. Però avui no m’aniré pels núvols com faig altres cops ... estic decidit a concretar!

Llegir article

el_meu_racoLa mentalitat ... i el Nàstic.

La mentalitat ... i el Nàstic.

Segurament tots estaríem d’acord ... que tenir els ulls marrons és cosa de la genètica però, també ho és tenir un do per jugar a futbol? I ... per tocar la guitarra? Són característiques personals que administrem gràcies als nostres gens o a l'estimulació de l'ambient? Què configura l’ésser humà ... l’herència o l’aprenentatge? Hi ha opinions de tota mena, tot i que jo aprofito aquest espai per explicar-vos el que penso al respecte.

Llegir article

el_meu_racoIsaac Newton ... i el Nàstic.

Isaac Newton ... i el Nàstic.

M’he inventat una teoria que no sé si existeix de veritat. I com de vegades sóc agosarat ja l’he posat un nom “La teoria de la goma”. Abans de tenir clars els seus principis ... em vaig dir, “jo l’hi poso nom”. Almenys que tingui nom ... com les bones teories. I així va ser. De què va? Sabeu ... aquelles gomes (de color camel) de lligar els pollastres, em van ajudar a establir una idea sobre una cosa que m’adono que em passa: Hi ha coses, fets i persones amb les que de vegades estableixes una relació com elàstica. Vull dir que s’estira i s’escurça, es fa llarga ... i curta, va i ve, a cops estàs dalt i d’altres estàs baix. I fa temps que li dono tombs al cap amb el tema. Perquè em passa a mi? Li passa a tothom? Sóc responsable?

Llegir article

el_meu_racoPronosticar és fàcil, encertar ... més difícil.

Sempre he manifestat des del meu racó que no entenc massa de futbol. Vaig estar uns quants anys jugant a diferents equips provincials, he vist molts partits en directe i per la televisió però lo meu no és el futbol. De fet ... lo poquet que sé ... ho he aprés de Luis Cèsar i també del meu fill. Sí, en les converses “funboleres” mantingudes amb ells ... t’adones que vol dir “saber de futbol”, i que hi ha qui en sap, i molt. Hi ha qui sap llegir un partit, qui s’adona perquè passa una cosa o altra, etc. Però insisteixo ... lo meu no és el futbol. Tampoc no es que sàpiga ben bé que és “lo meu” o potser sí ... però per prudència no ho diré públicament!

Llegir article

el_meu_racoPor ... davant el nou curs?

Davant la nova temporada hi ha una sèrie de paraules que em venen al cap: Expectatives, il•lusió, incògnita, paciència, prudència, nervis, por ... i així podria seguir una bona estona ja que en sortirien un munt. N’hi ha de tots colors. Algunes amb connotacions positives ... i d’altres de no tant. Però de totes hi ha una ... de ben diferent, la por!

Llegir article
“NAPS i ... COLS”Josep Maria Cornadó, 09-10-2011
La primera impressió ... és la que compta?Josep Maria Cornadó, 16-08-2009
L’optimisme ... i el Nàstic.Josep Maria Cornadó, 25-02-2009
Ho haveu vist?Josep Maria Cornadó, 28-01-2009
La mentalitat ... i el Nàstic.Josep Maria Cornadó, 25-12-2008
Isaac Newton ... i el Nàstic.Josep Maria Cornadó , 31-10-2008
Pronosticar és fàcil, encertar ... més difícil.Josep Maria Cornadó, 01-10-2008
Por ... davant el nou curs?Josep Maria Cornadó, 03-09-2008
“Xapat ... per vacances”Josep Maria Cornadó, 23-06-2008
La “barra de ... ferro”.Josep Maria Cornadó, 21-05-2008
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Webmaster: Webmaster <webmaster@nasticdetarragona.com>
Disseny: Albert Sola <asola@tinet.org>

Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.

Web allotjat a: La Tecla Network

Optimitzat per 1024x768.
Utilitzem cookies pròpis i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat personalitzada mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació i preferències.
Si continua navegant, entenem que accepta el seu ús.