Entra Registrar-se

#TermicGAS

Els millors Porra

#webofical

15/05/2007

ÉS QUAN ESTIC DESPERT ... QUE SOMIO!!!

ÉS QUAN ESTIC DESPERT ... QUE SOMIO!!!

Fa temps vaig escriure “és quan dormo que hi veig clar” com el Foix. El títol de la seva poesia em va inspirar un petit article. Avui tinc ganes d’escriure d’una altra cosa.

Dormir és necessari. Estem d’acord, no? A banda ... senta de meravella. Almenys a mi quan ... una nit dormo bé (plàcidament), l’endemà em “menjo el món”. En canvi quan no dormo les hores suficients al matí següent estic rebentat. Em sento “fora de cobertura” com el mòbil. Si al damunt he de fer alguna alguna activitat que requereix “xispa”, un mínim estat de forma o concentració ... millor no explicar el resultat. Un autèntic desastre!!! M’agrada sortir de nit fins tard, m’ho passo bé, buenu, bé és poc, la veritat ... de meravella, però normalment l’endemà em penedeixo “una miqueta”. Però no patiu amics ... el proper dia que “toqui” tornaré a sortir. També és veritat què ... no únicament és qüestió de son ... no sé, no sé ... ho deixo aquí, val? Millor no entrar en masses detalls!!!

Ara bé, si dormir és fonamental ... somiar encara ho és més. Està comprovat científicament que una persona que no somia pot arribar a embogir. És un tipus de tortura. Tothom, en condicions normals somia. Hi ha qui recorda cada dia el que somia, i també qui diu que mai no recorda de res. Conec també qui ho recorda i no ho vol explicar per prudència. Sense comentaris.

Hi ha molts tipus diferents de somnis que ara no entraré a descriure, però existeixen uns que s’anomenen “simbòlics”. En aquests, el subconscient ens envia missatges en forma de símbols. Preocupacions, desitjos (de vegades ... “poc formals”, no?), idees ... sobre les que ens vol enviar informació. No us passat mai que al matí heu trobat solucions a algun problema que teniu abans d’anar a dormir? Això no és casualitat. De fet, res no és casualitat!!! Doncs és fruit del subconscient. D’aquest somni simbòlic. Sovint són difícils d’interpretar. Però cada persona ha de reflexionar sobre el que somia i perquè ho somia. Segur que troba alguna explicació. Que ho expliqui o no és el de menys, el cas és que ha somiat ... i això ha passat per algun motiu.

Reconec que sóc un somiador crònic. De vegades em fa una mica de vergonya donada l’edat que tinc però em segueixo il·lusionant per algunes idees i per alguns pensaments que sé ... són impossibles. De fet, impossible no hi ha res ... però són difícils que es facin realitat. Crec en les fades, els prínceps, les princeses, les bruixes ... fins i tot en la “Bella dorment”. També crec en el Nàstic. És curiós però acostumo a ser bastant pragmàtic per la majoria de coses de la meva vida, en canvi per altres ... sóc capaç de somiar despert. No tinc remei.

Quan porto una estona corrents per la platja, per algun camí o pel bosc començo a pensar en “coses meves” i tinc la sensació que somio despert. És igual ... pot ser la lluna, el cel, el bosc, una arrel d’un pi (què perilloses són no?) ... sempre hi ha alguna cosa que m’obre la porta del somni, de la il·lusió, del desig, de l’esperança ... diguem-ho com vulgueu. Aleshores “somio despert”. És bonica aquesta frase. També és contradictòria. Literalment no es pot somiar despert, perquè per somiar cal estar dormit, i aleshores no podem estar desperts. En canvi ... la utilitzem quan pensem coses que ens il·lusionen, ens fan sentir bé ... en definitiva, quan desitgem alguna cosa amb totes les forces que tenim.

M’encanta somiar despert. Ho faig molt sovint. Segurament ... molt més del que em convé. Deixo oberta la meva imaginació ... i em transporto a un altre lloc. Puc fugir de la realitat temporalment. Em senta bé fer-ho. I te l’avantatja que puc evitar els “malsons”. De fet ... ben pocs cops he tingut malsons. Quan somio despert no tinc sensació d’intranquil·litat, o d’angoixa i encara menys d’opressió al pit. Al contrari els meus sentiments són del tot agradables i les meves emocions també. Clar, és normal ... perquè trio sobre el que vull pensar. És com anar a veure una pel·lícula.

La passada temporada el Nàstic ens va fer somiar. Vam somiar desperts. Es va fer realitat un somni. Aquesta temporada el repte era molt complicat. La realitat és dura i difícil. Alguns van tornar a somiar desperts. Jo no. Deia que no val la pena somiar coses impossibles. Però ... tampoc no tinc molt clar el què és possible i el què no. M’agrada més parlar de probabilitat que no pas de possibilitat. En fi ... el somni de la primera divisió s’acaba. Espero que no acabi com un malson. Ja ho he dit ... sempre els somnis ens donen informació. Potser podríem aprendre del que ha passat, per fer les coses millor d’aquí en endavant.

De fet ... estic convençut que les persones no podem viure sense somiar algunes coses que desitgem. Jo no ho penso deixar de fer. Somiar per a mi també és sinònim de viure. El Nàstic és important a la meva vida. El “meu Nàstic” però!!! I quan dic “meu” no ho dic en sentit de pertinença sinó únicament afectiu. En aquest moment em costa una mica imaginar-me sense ... el Nàstic.

Hi ha persones que t’ajuden a somiar. Millor dit, la companyia d’algunes persones ens ajuda a tenir una millor vida. Vull dir de més qualitat. Hi ha persones que et fan aportacions molt importants. Quina sort què sigui així. I de vegades surten des d’on menys t’ho esperes. Jo he tingut moltes sorpreses en aquest sentit.

(Aquest article li dedico a Luis César. L’he promès. Marxarà aviat. Ens deixarà un gran record com a persona i com entrenador. Te sentit de l’humor. És intel·ligent i culte. Ha estat un orgull que sigui entrenador del Nàstic i a mi m’ha agradat “conversar” amb ell del que sigui. De futbol també. Li desitjo molta sort. Aquí a Tarragona ... l’enyorarem durant molts anys encara que tornem a Primera.)

¿Oíste Luis? Gracias a ti ... ahora sé porque las personas tenemos dos orejas y sólo una boca!!! ¿Y tanta gente ... sin saberlo, no? Si lo supieran ... las cosas serian de otra manera!!!

Autor: Josep Maria Cornadó

el_meu_raco “NAPS i ... COLS”

La percepció és un procés nerviós “superior” que permet a l’organisme, bàsicament a través dels sentits, REBRE, ELABORAR i INTERPRETAR la informació que prové de l’entorn i d’un mateix. Sense cap mena de dubte, almenys per mi, és una de les parts més importants del pensament, ja que a través d’ella configurem les sensacions que rebem del món extern i “donem sentit” al que ens envolta.

Llegir article

el_meu_racoLa primera impressió ... és la que compta?

La primera impressió ... és la que compta?

Ara feia dies que no escrivia! La veritat és que no ha estat per falta de ganes, perquè a mi m’agrada escriure. He tingut molta feina (i no és una excusa!) i per escriure jo necessito temps. Com potser he dit algun cop sempre que escric tinc la sensació que ordeno les meves idees. Qui no te un calaix ple de coses, que sap que hi són, que les troba quan les necessita (es podria matisar) ... però que de vegades quan busca “una” en troba “una altra” que no hi comptava i te una sorpresa!

Llegir article

el_meu_racoL’optimisme ... i el Nàstic.

L’optimisme ... i el Nàstic.

De vegades, un fa les coses bé ... i no surten com espera o bé els altres no les interpreten com cal ni com es mereix qui les fa. Els criteris a l’hora de fer valoracions sobre una tasca que han realitzat altres és relativa i subjectiva. Per avaluar les coses com cal ... és necessari saber el que passa o ha passat de debò. Això no sempre és així. Quan les coses no surten com tu vols ... et pot envair el pessimisme! Aleshores, esperes poc o res de les teves iniciatives per prevenir la desil·lusió que provoca el fracàs. Això provoca ansietat! I entres en una dinàmica negativa ... que et fa rendir menys.

Llegir article

el_meu_racoHo haveu vist?

Ho haveu vist?

Buenu ... feia dies que no escrivia i no per falta de ganes (m’ha quedat bé això, no?), la veritat ... porto uns dies “liadillu” amb molta feina, més de la puc i vull fer ... però de vegades no controlem la situació i passa el que em passa a mi. Però m’aplico tota la teoria de l’educació emocional i intento no anar estressat i continuar sent el més feliç que pugui. I no em puc queixar ... tot va bé! Doncs ja estic aquí i com em sento content d’escriure a la meva estimada web, avui ho faré de futbol, sí ... confieu en mi ... parlaré de FUTBOL i clar, del Nàstic que és la meva passió. Però avui no m’aniré pels núvols com faig altres cops ... estic decidit a concretar!

Llegir article

el_meu_racoLa mentalitat ... i el Nàstic.

La mentalitat ... i el Nàstic.

Segurament tots estaríem d’acord ... que tenir els ulls marrons és cosa de la genètica però, també ho és tenir un do per jugar a futbol? I ... per tocar la guitarra? Són característiques personals que administrem gràcies als nostres gens o a l'estimulació de l'ambient? Què configura l’ésser humà ... l’herència o l’aprenentatge? Hi ha opinions de tota mena, tot i que jo aprofito aquest espai per explicar-vos el que penso al respecte.

Llegir article

el_meu_racoIsaac Newton ... i el Nàstic.

Isaac Newton ... i el Nàstic.

M’he inventat una teoria que no sé si existeix de veritat. I com de vegades sóc agosarat ja l’he posat un nom “La teoria de la goma”. Abans de tenir clars els seus principis ... em vaig dir, “jo l’hi poso nom”. Almenys que tingui nom ... com les bones teories. I així va ser. De què va? Sabeu ... aquelles gomes (de color camel) de lligar els pollastres, em van ajudar a establir una idea sobre una cosa que m’adono que em passa: Hi ha coses, fets i persones amb les que de vegades estableixes una relació com elàstica. Vull dir que s’estira i s’escurça, es fa llarga ... i curta, va i ve, a cops estàs dalt i d’altres estàs baix. I fa temps que li dono tombs al cap amb el tema. Perquè em passa a mi? Li passa a tothom? Sóc responsable?

Llegir article

el_meu_racoPronosticar és fàcil, encertar ... més difícil.

Sempre he manifestat des del meu racó que no entenc massa de futbol. Vaig estar uns quants anys jugant a diferents equips provincials, he vist molts partits en directe i per la televisió però lo meu no és el futbol. De fet ... lo poquet que sé ... ho he aprés de Luis Cèsar i també del meu fill. Sí, en les converses “funboleres” mantingudes amb ells ... t’adones que vol dir “saber de futbol”, i que hi ha qui en sap, i molt. Hi ha qui sap llegir un partit, qui s’adona perquè passa una cosa o altra, etc. Però insisteixo ... lo meu no és el futbol. Tampoc no es que sàpiga ben bé que és “lo meu” o potser sí ... però per prudència no ho diré públicament!

Llegir article

el_meu_racoPor ... davant el nou curs?

Davant la nova temporada hi ha una sèrie de paraules que em venen al cap: Expectatives, il•lusió, incògnita, paciència, prudència, nervis, por ... i així podria seguir una bona estona ja que en sortirien un munt. N’hi ha de tots colors. Algunes amb connotacions positives ... i d’altres de no tant. Però de totes hi ha una ... de ben diferent, la por!

Llegir article
“NAPS i ... COLS”Josep Maria Cornadó, 09-10-2011
La primera impressió ... és la que compta?Josep Maria Cornadó, 16-08-2009
L’optimisme ... i el Nàstic.Josep Maria Cornadó, 25-02-2009
Ho haveu vist?Josep Maria Cornadó, 28-01-2009
La mentalitat ... i el Nàstic.Josep Maria Cornadó, 25-12-2008
Isaac Newton ... i el Nàstic.Josep Maria Cornadó , 31-10-2008
Pronosticar és fàcil, encertar ... més difícil.Josep Maria Cornadó, 01-10-2008
Por ... davant el nou curs?Josep Maria Cornadó, 03-09-2008
“Xapat ... per vacances”Josep Maria Cornadó, 23-06-2008
La “barra de ... ferro”.Josep Maria Cornadó, 21-05-2008
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Webmaster: Webmaster <webmaster@nasticdetarragona.com>
Disseny: Albert Sola <asola@tinet.org>

Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.

Web allotjat a: La Tecla Network

Optimitzat per 1024x768.
Utilitzem cookies pròpis i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat personalitzada mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació i preferències.
Si continua navegant, entenem que accepta el seu ús.