Entra Registrar-se

#TermicGAS

Els millors Porra

#webofical

02/04/2007

L’OPTIMISME I ... JO.

L’OPTIMISME I ... JO.

La passada setmana escrivia del “pessimista crònic”, i aquesta, una mica per obligació i molt per devoció ho faig de l’optimista. I el motiu que em porta a fer-ho és que estic convençut que tots hem de fer el possible per ser feliços, i ser optimista ... és la única manera que conec d’ apropar-se’n.

La felicitat és un sentiment. És un estat d’ànim caracteritzat per emocions de satisfacció i de plaer. M’agrada molt la paraula “satisfacció” per que l’associo a dues de molt importants: desig i necessitat. Totes les persones sentim desig i necessitat alhora i ho fem fins el darrer alè.

Aquestes dues paraules no són contràries sinó que ... es complementen. La necessitat i el desig són mots que van directament associats. M’atreviria a afirmar que el desig neix de la necessitat.

La felicitat és un estat d’ànim agradable que sol acompanyar a la idea que la vida val la pena (i tant!!!), depenent de la personalitat i de la situació personal pot oscil·lar des d’una emoció molt i molt intensa de plaer ... a un estat de pau interior molt més seré i tranquil. Cada persona ho veu i ho viu de manera molt diferent. Però tots sabem distingir quan una persona és feliç.

Els ulls són el termòmetre de la felicitat. Més ben dit, no són tant els ulls com la mirada. Llegir la mirada d’una persona ens pot donar informació i moltes pistes sobre com es sent o com pensa, i en definitiva de com li van les coses. Quan observo la mirada d’algunes persones ... puc intuir el seu índex de felicitat.

Per altra banda, l’optimisme és una força molt potent, capaç d’influir de manera positiva en tots els àmbits de la nostra vida. Per això, aprendre a sentir i pensar en positiu és una inversió realment profitosa que multiplica les possibilitats de viure sans i feliços.

Com podem relacionar felicitat i optimisme? Segon el meu parer, entre aquestes dues paraules és ... més aviat de causa-efecte. Vull dir que una cosa porta a l’altra. L’optimisme és el camí més recte per assolir la felicitat. Les persones optimistes pensem que les coses ens aniran bé, i que no hi ha cap motiu racional per pensar el contrari.

En general hi ha dos tipus d’optimistes:

1.- Aquells pels qui l’optimisme és un atribut innat: Són les persones per les què forma part inseparable del seu caràcter, de la seva forma de ser, en definitiva, possiblement tinguin una càrrega genètica. Aquestes, de vegades podem confondre optimisme amb desig (són dues coses totalment diferents), i arriben a creure que res pot sortir malament, que tot funciona de meravella sempre ... però malauradament la vida no és així.

2.- En canvi “l’optimista d’hàbit” és aquell al que les circumstàncies de la seva vida l’han portat per aquest camí, i acostuma a ser assenyat i lògic. Aprofita i gaudeix de cada instant (m’encanten aquestes dues paraules: “gaudir” i “instant”) perquè sap que a lo millor/pitjor sempre no serà així.

En general sóc optimista. Clar, sóc un optimista d’hàbit. Des de que m’aixeco fins que em vaig a dormir cada dia tinc un munt de motius per prendre’ls en positiu o en negatiu. M’explico: Contínuament rebem un munt d’informacions de l’exterior amb càrrega positiva, negativa o de vegades (poques) neutra.

Aquí entra ... la nostra manera de pensar. Segons el valor que donem a cada un d’aquests estímuls el nostre estat d’ànim serà més aviat positiu o negatiu. Jo ho tinc clar!!! Intento valorar molt més les aportacions positives que les negatives i d’aquesta manera la meva temperatura emocional ... és més saludable.

Qui es beneficia d’això? En primer lloc cada un de nosaltres i de manera secundària les persones del nostre voltant. La majoria busquem apropar-nos a persones optimistes i allunyar-nos del pessimistes. Les vibracions que emeten els optimistes ... senten molt bé.

Únicament em costa ser positiu quan sé que persones a les que estimo pateixen per algun motiu. Em sap greu ... assabentar-me que no ho estan passant bé, que tenen “un baixon”, que han passat “mala nit” (Ufff!!!) o qualsevol altra cosa. Aleshores em costa ser optimista, perquè jo necessito que estiguin bé. Però aleshores el primer objectiu és ajudar-les ... a superar les dificultats. Un cop l’objectiu està aconseguit ... torno a ser el de sempre!!!

Jo vull ser optimista i de fet, penso que ho sóc. Això sí, ser optimista no vol dir necessàriament ser ingenu, poc crític, poc intel·ligent i empassar-s’ho tot. Ni molt menys, és una forma de viure i sobretot és un hàbit. I quan parlo d’hàbit parlo de destresa, de rutina, d’experiència i en definitiva de ... conducta.

Respecte del Nàstic sóc optimista. I ho sóc perquè no es pot viure d’una altra manera aquest sentiment. El Nàstic és ... per gaudir, donar-me satisfacció, aportar-me il·lusió, ajudar-me a somiar ... i sobretot per estimar-lo. La situació no és fàcil ... però m’és igual. Un s’acostuma a tot!!! Almenys jo m’acostumo, tot i saber, o millor dit ... NO SABER el que ens te preparat el destí. Ja veurem!!! Qui ho sap? En realitat ningú!!!

Estic convençut que he de complaure’m de cada un dels instants que m’ofereix, perquè probablement aquests ... no seran eterns. Però jo he de ser capaç de valorar totes les aportacions que em fa. Em fa moltíssimes. La meva vida no seria igual sense el Nàstic, i no exagero, dic el que sento. Estic mal acostumat, em sento molt “ben cuidat” en aquest sentit i ... no vull deixar d’estar-ho. Faré tot el possible per aconseguir-ho.

Per mi és un orgull ser del (pertànyer al) Nàstic. I he de fer una confessió ... cada dia que passa ho sóc més. És possible això? I Tant!!! Reconec que cada dia que passa em trobo més prop sentimentalment i afectivament. Tinc sort!!!

Com estic amb el Nàstic? Sense comentaris!!!

(Els optimistes sempre tenen projectes ... els pessimistes en canvi, gairebé sempre tenen excuses. Tots tenim problemes, però els optimistes tenen l’habilitat d’enfrontar-los i sortir-se’n, i això en definitiva és una de les coses més importants de la vida, almenys ... per a mi)

Autor: Josep Maria Cornadó

el_meu_raco “NAPS i ... COLS”

La percepció és un procés nerviós “superior” que permet a l’organisme, bàsicament a través dels sentits, REBRE, ELABORAR i INTERPRETAR la informació que prové de l’entorn i d’un mateix. Sense cap mena de dubte, almenys per mi, és una de les parts més importants del pensament, ja que a través d’ella configurem les sensacions que rebem del món extern i “donem sentit” al que ens envolta.

Llegir article

el_meu_racoLa primera impressió ... és la que compta?

La primera impressió ... és la que compta?

Ara feia dies que no escrivia! La veritat és que no ha estat per falta de ganes, perquè a mi m’agrada escriure. He tingut molta feina (i no és una excusa!) i per escriure jo necessito temps. Com potser he dit algun cop sempre que escric tinc la sensació que ordeno les meves idees. Qui no te un calaix ple de coses, que sap que hi són, que les troba quan les necessita (es podria matisar) ... però que de vegades quan busca “una” en troba “una altra” que no hi comptava i te una sorpresa!

Llegir article

el_meu_racoL’optimisme ... i el Nàstic.

L’optimisme ... i el Nàstic.

De vegades, un fa les coses bé ... i no surten com espera o bé els altres no les interpreten com cal ni com es mereix qui les fa. Els criteris a l’hora de fer valoracions sobre una tasca que han realitzat altres és relativa i subjectiva. Per avaluar les coses com cal ... és necessari saber el que passa o ha passat de debò. Això no sempre és així. Quan les coses no surten com tu vols ... et pot envair el pessimisme! Aleshores, esperes poc o res de les teves iniciatives per prevenir la desil·lusió que provoca el fracàs. Això provoca ansietat! I entres en una dinàmica negativa ... que et fa rendir menys.

Llegir article

el_meu_racoHo haveu vist?

Ho haveu vist?

Buenu ... feia dies que no escrivia i no per falta de ganes (m’ha quedat bé això, no?), la veritat ... porto uns dies “liadillu” amb molta feina, més de la puc i vull fer ... però de vegades no controlem la situació i passa el que em passa a mi. Però m’aplico tota la teoria de l’educació emocional i intento no anar estressat i continuar sent el més feliç que pugui. I no em puc queixar ... tot va bé! Doncs ja estic aquí i com em sento content d’escriure a la meva estimada web, avui ho faré de futbol, sí ... confieu en mi ... parlaré de FUTBOL i clar, del Nàstic que és la meva passió. Però avui no m’aniré pels núvols com faig altres cops ... estic decidit a concretar!

Llegir article

el_meu_racoLa mentalitat ... i el Nàstic.

La mentalitat ... i el Nàstic.

Segurament tots estaríem d’acord ... que tenir els ulls marrons és cosa de la genètica però, també ho és tenir un do per jugar a futbol? I ... per tocar la guitarra? Són característiques personals que administrem gràcies als nostres gens o a l'estimulació de l'ambient? Què configura l’ésser humà ... l’herència o l’aprenentatge? Hi ha opinions de tota mena, tot i que jo aprofito aquest espai per explicar-vos el que penso al respecte.

Llegir article

el_meu_racoIsaac Newton ... i el Nàstic.

Isaac Newton ... i el Nàstic.

M’he inventat una teoria que no sé si existeix de veritat. I com de vegades sóc agosarat ja l’he posat un nom “La teoria de la goma”. Abans de tenir clars els seus principis ... em vaig dir, “jo l’hi poso nom”. Almenys que tingui nom ... com les bones teories. I així va ser. De què va? Sabeu ... aquelles gomes (de color camel) de lligar els pollastres, em van ajudar a establir una idea sobre una cosa que m’adono que em passa: Hi ha coses, fets i persones amb les que de vegades estableixes una relació com elàstica. Vull dir que s’estira i s’escurça, es fa llarga ... i curta, va i ve, a cops estàs dalt i d’altres estàs baix. I fa temps que li dono tombs al cap amb el tema. Perquè em passa a mi? Li passa a tothom? Sóc responsable?

Llegir article

el_meu_racoPronosticar és fàcil, encertar ... més difícil.

Sempre he manifestat des del meu racó que no entenc massa de futbol. Vaig estar uns quants anys jugant a diferents equips provincials, he vist molts partits en directe i per la televisió però lo meu no és el futbol. De fet ... lo poquet que sé ... ho he aprés de Luis Cèsar i també del meu fill. Sí, en les converses “funboleres” mantingudes amb ells ... t’adones que vol dir “saber de futbol”, i que hi ha qui en sap, i molt. Hi ha qui sap llegir un partit, qui s’adona perquè passa una cosa o altra, etc. Però insisteixo ... lo meu no és el futbol. Tampoc no es que sàpiga ben bé que és “lo meu” o potser sí ... però per prudència no ho diré públicament!

Llegir article

el_meu_racoPor ... davant el nou curs?

Davant la nova temporada hi ha una sèrie de paraules que em venen al cap: Expectatives, il•lusió, incògnita, paciència, prudència, nervis, por ... i així podria seguir una bona estona ja que en sortirien un munt. N’hi ha de tots colors. Algunes amb connotacions positives ... i d’altres de no tant. Però de totes hi ha una ... de ben diferent, la por!

Llegir article
“NAPS i ... COLS”Josep Maria Cornadó, 09-10-2011
La primera impressió ... és la que compta?Josep Maria Cornadó, 16-08-2009
L’optimisme ... i el Nàstic.Josep Maria Cornadó, 25-02-2009
Ho haveu vist?Josep Maria Cornadó, 28-01-2009
La mentalitat ... i el Nàstic.Josep Maria Cornadó, 25-12-2008
Isaac Newton ... i el Nàstic.Josep Maria Cornadó , 31-10-2008
Pronosticar és fàcil, encertar ... més difícil.Josep Maria Cornadó, 01-10-2008
Por ... davant el nou curs?Josep Maria Cornadó, 03-09-2008
“Xapat ... per vacances”Josep Maria Cornadó, 23-06-2008
La “barra de ... ferro”.Josep Maria Cornadó, 21-05-2008
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Webmaster: Webmaster <webmaster@nasticdetarragona.com>
Disseny: Albert Sola <asola@tinet.org>

Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.

Web allotjat a: La Tecla Network

Optimitzat per 1024x768.
Utilitzem cookies pròpis i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat personalitzada mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació i preferències.
Si continua navegant, entenem que accepta el seu ús.