Entra Registrar-se

#TermicGAS

Els millors Porra

#webofical

16/03/2007

AL·LUCINAT O IL·LUSIONAT?........NO, SATISFET

AL·LUCINAT O IL·LUSIONAT?........NO, SATISFET

Avui faré l’esforç de parlar una mica més de futbol i del Nàstic, del que faig habitualment, tot i que no garanteixo res. Em conec!!! Els meus amics, lectors tots ells (perquè són amics), m’insisteixen en que ja “està bé” de donar tants tombs a les coses, i em suggereixen que aquest esport és molt més fàcil d’entendre, i que jo em complico una mica la vida en les meves anàlisis, tot i que sóc una persona que crec que acostumo a complicar poc les coses ... jo diria que gens, però ...

Segurament ... no, probablement (millor dit) no els hi falti raó. Sóc incapaç d’escriure de futbol sense barrejar-lo amb tota la “litúrgia” que l’envolta, què sota el meu criteri ... és la seva gràcia!!! Aquesta, és bàsicament emoció, sentiment, passió, sorpresa, intuïció, patiment i satisfacció, i te un protagonista clar que és l’afeccionat, el seguidor, el fanàtic ... digueu-li com vulgueu ... però són mots pràcticament sinònims per a mi. Fanàtic és una paraula amb connotacions negatives quan realment un fanàtic no necessàriament ha de ser agressiu, ni molt menys ... únicament és una persona que defensa amb entusiasme una idea o un sentiment. Jo sóc fanàtic de moltes ... persones, idees i sentiments. Ara bé, és veritat que hi ha fanàtics violents. Això, però és una altra cosa.

Quan el Nàstic guanya es produeix un efecte directe en el seguidor. Un efecte immediat, que provoca tota una sèrie de reaccions incontrolables. Aquesta temporada només ha passat en comptades ocasions. I ara, per primer cop hem tingut dues victòries seguides i sembla que pot haver canviat la dinàmica de resultats. Això ha provocat que alguns afeccionats al·lucinin i s’il·lusionin un altre cop.

Les al·lucinacions es poden definir com a percepcions sensorials que senten alguns en absència de qualsevol estímul extern. La persona que al·lucina ... està afectada de visions imaginàries. No sé si és el cas. Millor dit, no estic segur!!!

Les al·lucinacions poden donar-se amb qualsevol dels sis sentits (si recordeu vaig dir que la intuïció per mi era un sentit) i prendre gairebé qualsevol forma, el que inclou des de sensacions simples (com llums, colors, gustos, olors) fins a experiències més significatives com veure i interaccionar amb animals i persones, escoltar veus, etc. A mi això ja em fa una mica de por, eh? Bé, una mica ... bastant!!!

Són molt diferents de les il·lusions, que són la mala percepció dels estímuls externs. Una il·lusió és un error que fa prendre per realitat una falsa aparença. Tothom entén el que és una il·lusió òptica, i l’exemple més clar és el de la persona que al desert ... veu un oasi on en realitat només hi ha sorra. També ho podria ser la d’aquells que miren la classificació i fan “volar coloms” i donen per sumats punts que encara no s’han jugat. És el mateix.

Els darrers resultats del Nàstic no sé si em tenen al·lucinat o il·lusionat, però si estic segur que em tenen desorientat. El seu joc també. Jo no entenc gaire de futbol (insisteixo), sempre ho he dit. Sí sé com em sento després del partit. Tinc un sentiment ... com ... a veure si m’explico.

Feia molt de temps que no sortia del Nou Estadi amb aquesta sensació. De fet ja pràcticament no la recordava. Aquesta sensació és diu SATISFACCIÓ. La satisfacció és aquella emoció agradable que sents quan pots omplir la mesura del teu desig o de la teva necessitat. En aquest cas les dues coses. Tenia el desig i també, perquè no dir-ho, la necessitat. Feia molt de temps, potser massa no?

A mi hi ha moltes coses que em produeixen satisfacció a la vida. La majoria són coses petites, segur que per algunes persones serien insignificants. Per mi són molt importants i em fan sentir-me viu, i jo encara diria més, fonamentals: trobar-te a gust amb una persona, anar a córrer amb un amic, trobar-te a algú allà on no l’esperes, compartir una cervesa, un sms al mòbil, entendre’t amb una mirada, saber el que et diran, sentir-te acceptat i estimat ... i, ufff quasi m’oblido, també que el Nàstic guanyi. Tot això afecta de manera determinant el meu estat anímic i per tant, la meva sensació de felicitat.

La majoria de les persones sabem quin és el nostre estat anímic quan estem satisfets, tot i que en determinats moments tenim dificultats importants per trobar les paraules que expliquen allò que sentim. Tant si el que sentim és molt agradable o poc agradable, de vegades no encertem a trobar les paraules precises. És difícil de definir.

Heu experimentat aquella sensació que de vegades es produeix quan estàs amb una persona i ets sents molt a gust? Segur que sí. Això per a mi és la satisfacció. Hi ha moments en que no cal parlar. Amb el silenci és suficient. El silenci és comunicació, diferent ... però comunicació. De vegades un silenci se’ns pot fer insuportable, d’altres en canvi ens pot omplir més que qualsevol paraula. A mi m’agraden especialment els silencis, perquè m’acostumen a donar satisfacció.

Doncs bé d’aquesta satisfacció parlo jo. D’aquest estat anímic que es produeix quan estàs i et sents bé. I no parlo d’amor, eh? Sé el que dic, bé, almenys jo ho crec.

En definitiva, feia dies que el Nàstic no em deixava satisfet. El fet de sentir-me satisfet m’ajuda a ser feliç. Jo necessito ser-ho com tothom, però jo estic disposat a lluitar per ser-ho i em sembla que sé perfectament el que he de fer.

Buenu, no sé si he parlat de futbol tant com alguns volien. Potser per altres he parlat massa, en confiança no em preocupa excessivament (ho dic amb tot el respecte del món mundial). El que sí sé ... ara que acabo aquest article, que el fet d’escriure sobre el que penso em satisfà, perquè m’ajuda a ordenar les meves idees. I quan ordenes el cap, és com quan ordenes un calaix ... et quedes satisfet, tot i què saps que és qüestió de temps ... tornar-lo a tenir ... en realitat com a tots ens agrada, DESORDENAT!!!


Autor: Josep Maria Cornadó

el_meu_raco “NAPS i ... COLS”

La percepció és un procés nerviós “superior” que permet a l’organisme, bàsicament a través dels sentits, REBRE, ELABORAR i INTERPRETAR la informació que prové de l’entorn i d’un mateix. Sense cap mena de dubte, almenys per mi, és una de les parts més importants del pensament, ja que a través d’ella configurem les sensacions que rebem del món extern i “donem sentit” al que ens envolta.

Llegir article

el_meu_racoLa primera impressió ... és la que compta?

La primera impressió ... és la que compta?

Ara feia dies que no escrivia! La veritat és que no ha estat per falta de ganes, perquè a mi m’agrada escriure. He tingut molta feina (i no és una excusa!) i per escriure jo necessito temps. Com potser he dit algun cop sempre que escric tinc la sensació que ordeno les meves idees. Qui no te un calaix ple de coses, que sap que hi són, que les troba quan les necessita (es podria matisar) ... però que de vegades quan busca “una” en troba “una altra” que no hi comptava i te una sorpresa!

Llegir article

el_meu_racoL’optimisme ... i el Nàstic.

L’optimisme ... i el Nàstic.

De vegades, un fa les coses bé ... i no surten com espera o bé els altres no les interpreten com cal ni com es mereix qui les fa. Els criteris a l’hora de fer valoracions sobre una tasca que han realitzat altres és relativa i subjectiva. Per avaluar les coses com cal ... és necessari saber el que passa o ha passat de debò. Això no sempre és així. Quan les coses no surten com tu vols ... et pot envair el pessimisme! Aleshores, esperes poc o res de les teves iniciatives per prevenir la desil·lusió que provoca el fracàs. Això provoca ansietat! I entres en una dinàmica negativa ... que et fa rendir menys.

Llegir article

el_meu_racoHo haveu vist?

Ho haveu vist?

Buenu ... feia dies que no escrivia i no per falta de ganes (m’ha quedat bé això, no?), la veritat ... porto uns dies “liadillu” amb molta feina, més de la puc i vull fer ... però de vegades no controlem la situació i passa el que em passa a mi. Però m’aplico tota la teoria de l’educació emocional i intento no anar estressat i continuar sent el més feliç que pugui. I no em puc queixar ... tot va bé! Doncs ja estic aquí i com em sento content d’escriure a la meva estimada web, avui ho faré de futbol, sí ... confieu en mi ... parlaré de FUTBOL i clar, del Nàstic que és la meva passió. Però avui no m’aniré pels núvols com faig altres cops ... estic decidit a concretar!

Llegir article

el_meu_racoLa mentalitat ... i el Nàstic.

La mentalitat ... i el Nàstic.

Segurament tots estaríem d’acord ... que tenir els ulls marrons és cosa de la genètica però, també ho és tenir un do per jugar a futbol? I ... per tocar la guitarra? Són característiques personals que administrem gràcies als nostres gens o a l'estimulació de l'ambient? Què configura l’ésser humà ... l’herència o l’aprenentatge? Hi ha opinions de tota mena, tot i que jo aprofito aquest espai per explicar-vos el que penso al respecte.

Llegir article

el_meu_racoIsaac Newton ... i el Nàstic.

Isaac Newton ... i el Nàstic.

M’he inventat una teoria que no sé si existeix de veritat. I com de vegades sóc agosarat ja l’he posat un nom “La teoria de la goma”. Abans de tenir clars els seus principis ... em vaig dir, “jo l’hi poso nom”. Almenys que tingui nom ... com les bones teories. I així va ser. De què va? Sabeu ... aquelles gomes (de color camel) de lligar els pollastres, em van ajudar a establir una idea sobre una cosa que m’adono que em passa: Hi ha coses, fets i persones amb les que de vegades estableixes una relació com elàstica. Vull dir que s’estira i s’escurça, es fa llarga ... i curta, va i ve, a cops estàs dalt i d’altres estàs baix. I fa temps que li dono tombs al cap amb el tema. Perquè em passa a mi? Li passa a tothom? Sóc responsable?

Llegir article

el_meu_racoPronosticar és fàcil, encertar ... més difícil.

Sempre he manifestat des del meu racó que no entenc massa de futbol. Vaig estar uns quants anys jugant a diferents equips provincials, he vist molts partits en directe i per la televisió però lo meu no és el futbol. De fet ... lo poquet que sé ... ho he aprés de Luis Cèsar i també del meu fill. Sí, en les converses “funboleres” mantingudes amb ells ... t’adones que vol dir “saber de futbol”, i que hi ha qui en sap, i molt. Hi ha qui sap llegir un partit, qui s’adona perquè passa una cosa o altra, etc. Però insisteixo ... lo meu no és el futbol. Tampoc no es que sàpiga ben bé que és “lo meu” o potser sí ... però per prudència no ho diré públicament!

Llegir article

el_meu_racoPor ... davant el nou curs?

Davant la nova temporada hi ha una sèrie de paraules que em venen al cap: Expectatives, il•lusió, incògnita, paciència, prudència, nervis, por ... i així podria seguir una bona estona ja que en sortirien un munt. N’hi ha de tots colors. Algunes amb connotacions positives ... i d’altres de no tant. Però de totes hi ha una ... de ben diferent, la por!

Llegir article
“NAPS i ... COLS”Josep Maria Cornadó, 09-10-2011
La primera impressió ... és la que compta?Josep Maria Cornadó, 16-08-2009
L’optimisme ... i el Nàstic.Josep Maria Cornadó, 25-02-2009
Ho haveu vist?Josep Maria Cornadó, 28-01-2009
La mentalitat ... i el Nàstic.Josep Maria Cornadó, 25-12-2008
Isaac Newton ... i el Nàstic.Josep Maria Cornadó , 31-10-2008
Pronosticar és fàcil, encertar ... més difícil.Josep Maria Cornadó, 01-10-2008
Por ... davant el nou curs?Josep Maria Cornadó, 03-09-2008
“Xapat ... per vacances”Josep Maria Cornadó, 23-06-2008
La “barra de ... ferro”.Josep Maria Cornadó, 21-05-2008
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Webmaster: Webmaster <webmaster@nasticdetarragona.com>
Disseny: Albert Sola <asola@tinet.org>

Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.

Web allotjat a: La Tecla Network

Optimitzat per 1024x768.
Utilitzem cookies pròpis i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat personalitzada mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació i preferències.
Si continua navegant, entenem que accepta el seu ús.