Entra Registrar-se

#TermicGAS

Els millors Porra

#webofical

07/02/2007

“VEURE-HO I ... VIURE-HO”

“VEURE-HO I ... VIURE-HO”

La immensa majoria de les persones a qui preguntés diria què ho tenim difícil, que ho tenim molt complicat. Jo ho sé ... en sóc conscient!!! Des del principi sabia que era ... com ho diria ... agosarat!!! Què les probabilitats de sortir-se’n eren petites. El què passa es que si t’il·lusiones molt ... després segur que tens una decepció molt gran, no? Sí, és possible ... o no, pots no tenir cap decepció, això depèn de cada un!!! De fet, jo no puc fer res sense posar-hi il·lusió i reconec que ara tinc “el dipòsit en reserva, amb la llumeta que s’encén i s’apaga”, i sí que passo mals moments ... molts, però també de bons!!! I ara mateix, en el moment d’escriure, no sé massa segur com estic, però us asseguro que em venen al cap els bons ... és que n’hi ha hagut cada un que ... i si hores d’ara algú em demanés que fes una valoració global ... jo li posaria bona nota!!! Quina? Doncs no ho sé, però ...

El què passa és que hi ha qui només valora el resultat final, sense tenir en compte el procés que s’ha seguit, l’evolució, el dia a dia. A mi em sembla que hi ha coses a la vida que no acaben com desitjaríem però el seu desenvolupament pot haver estat fantàstic, deliciós, motivador i molt satisfactori. A veure ... em demano una Estrella Damm o una Heineken i sospito que finalment s’acabarà, però potser hauré pogut gaudir de cada glop de manera intensa sense pensar el que passarà al final o potser m’acabo ... demanant una altra i ... què? Aleshores què? En veritat penso que no cal precipitar els esdeveniments i cal prendre’s la vida amb més tranquil·litat. Aquesta és una bona actitud, no? Jo ho tinc molt clar!!! És envejable!!! A veure si puc ... aconseguir-ho!!!

Deia què ... sabia què ho teníem difícil però impossible? Ni parlar-ne!!! És possible encara!!! Clar què ho és!!! És complicat però possible ... però cal voler intentar-ho, i fer-ho amb serenitat, alegria i convicció, com si fos una empresa important i fonamental a la teva vida!!! I de fet per a mi ho és!!!

També sé que no tots ho veiem igual. Si preguntés als meus amics, cada un me’n donaria una resposta diferent. I si els hi digués com ho veig jo ... hi hauria qui em respondria que ... està “amb mi”, que faig molt bé, algun em diria que sóc un “idiota”, i algun altre no es creuria el que penso. Però en aquest tema, com en d’altres de la vida el que és important és com “ho veus” tu, però sobretot “com ho vius”. De vegades veiem les coses d’una manera i les vivim d’una altra, i d’altres, les veiem igual que les vivim.

En tot cas, cada persona agafa davant d’aquests esdeveniments diferent actitud, cada un es posiciona segons la seva forma de veure i viure el món, tot i què jo penso què bàsicament hi ha tres maneres d’entendre-ho:

1)Aquells que són pessimistes, que pensen que ja està tot “dat i beneit” i no tenim cap possibilitat de res. Són “faves contades” dirien, no tenim ni una probabilitat de sortir-nos-en, i això ja ho sabíem abans de començar, el tema estava més que negre ... era una barbaritat, no valia la pena ni intentar-ho!!! Això ... era, és i serà una agonia fins al final.

2)Desprès estan els optimistes, que també són com una mica inconscients, irresponsables, ho veuen tot fantàstic. Ara agafarem la “ratxa” bona. Segur què sí!!! -Ja ho veureu- diuen, al final segur què estem de sort, seguríssim!!! Ens ho mereixem, hem d’estar units perquè junts fem més força ... això serà fàcil. Està xupat!!!

3)Finalment estem els què pensem ... que no és impossible. Que les coses sense il·lusió no tenen cap sentit, i què mai no podem saber el que ens te preparat el futur, però en tot cas podem viure el dia a dia amb alegria ... i que si desprès no arribem on volíem, doncs ho haurem intentat i ja està, però mirem d’aprofitar i sobretot de veure i viure cada moment amb intensitat!!! I sobretot, gaudim de “l’avui” què “el demà” ... no arriba per tothom!!! Hi ha qui es quedà a mig camí!!! El que ho intenta ... mai no perd, potser no ho aconsegueix ... però és diferent!!!

En aquesta vida cada dia hi ha sorpreses agradables i desagradables per algunes persones. Per què no podem ser nosaltres els afortunats? Jo no veig cap motiu que em faci pensar què no tenim cap ... possibilitat. Si ho pensés fora partidari de deixar-ho córrer ... però no soc persona d’abandonar, més aviat la meva opció sempre ha estat ... intentar-ho!!!

Des de petit he fet esport de competició, i sé que el sacrifici i l’esforç acostuma a donar recompenses (tot i que no sempre). Sí que és veritat que “aquestes” són paraules que costen molt de portar a la pràctica perquè cal tenir força de voluntat, però jo he vist en diferents esports sorpreses increïbles i resultats que semblaven que no es podien donar. I perquè no ens pot passar ara? Doncs jo encara no he perdut la fe!!!

Mireu, us diré el que penso. Estic ... convençut que el tema és complex, ho reconec, però també ho estic ... que ho intentaré tot fins el final. Estic segur que mentre hi hagi una possibilitat jo almenys mantindré la il·lusió, perquè perdre-la vol dir “morir” una mica i jo tinc ganes de gaudir, sobretot això. I necessito sentir-me viu cada dia quan m’aixeco al matí, i per aconseguir-ho he d’intentar fer realitat les meves il·lusions, les meves quimeres, la meva utopia, els bons costums ... sense que sigui un somni, i amb això el que vull dir, és que dins meu, en el fons ... penso que encara hi ha possibilitats ... i potser més de les que ens creiem!!! Almenys sé que mentre ho cregui i ho desitgi ... estic viu!!! Necessito sentir-me així!!! No ho puc deixar perdre així com així!!! No sé si tornaré a sentir-me com ara ... ho he de “veure i viure” intensament!!!

Ara m’adono ... que no he dit en cap moment de què parlava ... crec però ... què no fa falta, no?


Hi ha dies què ... pateixo i em disgusto, però m’agradaria ser capaç de no abandonar fins que estigui convençut que no hi ha cap possibilitat (avui encara no ho estic), ara bé ... és dur, molt més del que pensava. Sóc jo l’únic responsable de “veure-ho i viure-ho” d’aquesta manera!!! Mentre pugui ... no perdré la il·lusió!!!

Autor: Josep Maria Cornadó

el_meu_raco “NAPS i ... COLS”

La percepció és un procés nerviós “superior” que permet a l’organisme, bàsicament a través dels sentits, REBRE, ELABORAR i INTERPRETAR la informació que prové de l’entorn i d’un mateix. Sense cap mena de dubte, almenys per mi, és una de les parts més importants del pensament, ja que a través d’ella configurem les sensacions que rebem del món extern i “donem sentit” al que ens envolta.

Llegir article

el_meu_racoLa primera impressió ... és la que compta?

La primera impressió ... és la que compta?

Ara feia dies que no escrivia! La veritat és que no ha estat per falta de ganes, perquè a mi m’agrada escriure. He tingut molta feina (i no és una excusa!) i per escriure jo necessito temps. Com potser he dit algun cop sempre que escric tinc la sensació que ordeno les meves idees. Qui no te un calaix ple de coses, que sap que hi són, que les troba quan les necessita (es podria matisar) ... però que de vegades quan busca “una” en troba “una altra” que no hi comptava i te una sorpresa!

Llegir article

el_meu_racoL’optimisme ... i el Nàstic.

L’optimisme ... i el Nàstic.

De vegades, un fa les coses bé ... i no surten com espera o bé els altres no les interpreten com cal ni com es mereix qui les fa. Els criteris a l’hora de fer valoracions sobre una tasca que han realitzat altres és relativa i subjectiva. Per avaluar les coses com cal ... és necessari saber el que passa o ha passat de debò. Això no sempre és així. Quan les coses no surten com tu vols ... et pot envair el pessimisme! Aleshores, esperes poc o res de les teves iniciatives per prevenir la desil·lusió que provoca el fracàs. Això provoca ansietat! I entres en una dinàmica negativa ... que et fa rendir menys.

Llegir article

el_meu_racoHo haveu vist?

Ho haveu vist?

Buenu ... feia dies que no escrivia i no per falta de ganes (m’ha quedat bé això, no?), la veritat ... porto uns dies “liadillu” amb molta feina, més de la puc i vull fer ... però de vegades no controlem la situació i passa el que em passa a mi. Però m’aplico tota la teoria de l’educació emocional i intento no anar estressat i continuar sent el més feliç que pugui. I no em puc queixar ... tot va bé! Doncs ja estic aquí i com em sento content d’escriure a la meva estimada web, avui ho faré de futbol, sí ... confieu en mi ... parlaré de FUTBOL i clar, del Nàstic que és la meva passió. Però avui no m’aniré pels núvols com faig altres cops ... estic decidit a concretar!

Llegir article

el_meu_racoLa mentalitat ... i el Nàstic.

La mentalitat ... i el Nàstic.

Segurament tots estaríem d’acord ... que tenir els ulls marrons és cosa de la genètica però, també ho és tenir un do per jugar a futbol? I ... per tocar la guitarra? Són característiques personals que administrem gràcies als nostres gens o a l'estimulació de l'ambient? Què configura l’ésser humà ... l’herència o l’aprenentatge? Hi ha opinions de tota mena, tot i que jo aprofito aquest espai per explicar-vos el que penso al respecte.

Llegir article

el_meu_racoIsaac Newton ... i el Nàstic.

Isaac Newton ... i el Nàstic.

M’he inventat una teoria que no sé si existeix de veritat. I com de vegades sóc agosarat ja l’he posat un nom “La teoria de la goma”. Abans de tenir clars els seus principis ... em vaig dir, “jo l’hi poso nom”. Almenys que tingui nom ... com les bones teories. I així va ser. De què va? Sabeu ... aquelles gomes (de color camel) de lligar els pollastres, em van ajudar a establir una idea sobre una cosa que m’adono que em passa: Hi ha coses, fets i persones amb les que de vegades estableixes una relació com elàstica. Vull dir que s’estira i s’escurça, es fa llarga ... i curta, va i ve, a cops estàs dalt i d’altres estàs baix. I fa temps que li dono tombs al cap amb el tema. Perquè em passa a mi? Li passa a tothom? Sóc responsable?

Llegir article

el_meu_racoPronosticar és fàcil, encertar ... més difícil.

Sempre he manifestat des del meu racó que no entenc massa de futbol. Vaig estar uns quants anys jugant a diferents equips provincials, he vist molts partits en directe i per la televisió però lo meu no és el futbol. De fet ... lo poquet que sé ... ho he aprés de Luis Cèsar i també del meu fill. Sí, en les converses “funboleres” mantingudes amb ells ... t’adones que vol dir “saber de futbol”, i que hi ha qui en sap, i molt. Hi ha qui sap llegir un partit, qui s’adona perquè passa una cosa o altra, etc. Però insisteixo ... lo meu no és el futbol. Tampoc no es que sàpiga ben bé que és “lo meu” o potser sí ... però per prudència no ho diré públicament!

Llegir article

el_meu_racoPor ... davant el nou curs?

Davant la nova temporada hi ha una sèrie de paraules que em venen al cap: Expectatives, il•lusió, incògnita, paciència, prudència, nervis, por ... i així podria seguir una bona estona ja que en sortirien un munt. N’hi ha de tots colors. Algunes amb connotacions positives ... i d’altres de no tant. Però de totes hi ha una ... de ben diferent, la por!

Llegir article
“NAPS i ... COLS”Josep Maria Cornadó, 09-10-2011
La primera impressió ... és la que compta?Josep Maria Cornadó, 16-08-2009
L’optimisme ... i el Nàstic.Josep Maria Cornadó, 25-02-2009
Ho haveu vist?Josep Maria Cornadó, 28-01-2009
La mentalitat ... i el Nàstic.Josep Maria Cornadó, 25-12-2008
Isaac Newton ... i el Nàstic.Josep Maria Cornadó , 31-10-2008
Pronosticar és fàcil, encertar ... més difícil.Josep Maria Cornadó, 01-10-2008
Por ... davant el nou curs?Josep Maria Cornadó, 03-09-2008
“Xapat ... per vacances”Josep Maria Cornadó, 23-06-2008
La “barra de ... ferro”.Josep Maria Cornadó, 21-05-2008
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Webmaster: Webmaster <webmaster@nasticdetarragona.com>
Disseny: Albert Sola <asola@tinet.org>

Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.

Web allotjat a: La Tecla Network

Optimitzat per 1024x768.
Utilitzem cookies pròpis i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat personalitzada mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació i preferències.
Si continua navegant, entenem que accepta el seu ús.