Entra Registrar-se

#TermicGAS

Els millors Porra

#webofical

18/01/2007

ÉS QUAN DORMO QUE... HI VEIG CLAR

ÉS QUAN DORMO  QUE... HI VEIG CLAR

És quan dormo que hi veig clar... quin EXTRAORDINARI inici per una gran poesia del gran poeta català Josep Vicenç Foix, i quina extraordinària veritat!!! Almenys en el meu cas!!! Quan dormo ... és quan penso amb més claredat ... en el Nàstic, tot i que durant tot el dia no pari de fer-ho, quan jo dormo, somnio, estic tranquil, relaxat, seré ... estic a la glòria!!!

Al foro, el company JoséToni em va demanar la meva opinió sobre el tema de l’èxit i el fracàs ... i jo encantat de complaure’l, perquè sé que és un dels lectors més constants que tinc, a banda jo també soc un fidel lector seu (he après molt d’ell perquè jo de futbol no tinc ni idea i ell en canvi sí, en sap molt) i per a mi és un plaer ...

És molt complicat parlar de l’èxit i el fracàs i ... més si associo aquestes dues paraules al Nàstic. Sí, entre d’altres coses perquè no estic d’acord en que a la vida ... o tens èxit o fracasses. No ... jo discrepo, hi ha molts matisos, les coses no són blanques o negres ... existeix una gamma de grisos quasi infinita, que cal tenir en compte. Si que és veritat que hi ha persones amb problemes cromàtics i no perceben els grisos ... però no és el meu cas.

Hi ha un concepte, però, que a mi m’agrada especialment que es diu EXPECTATIVES, i que crec que va íntimament lligat a les idees de les quals avui escriuré. En primer lloc, jo definiria “l’expectativa” com la possibilitat d’aconseguir alguna cosa, d’un objectiu que vols assolir, una finalitat ... alguna cosa que t’il·lusiona però ... que es pot fer realitat, que no és un somni!!!

Clar, per assolir l’objectiu, has de saber què és el que s’ha de fer, quines mesures has de prendre, què necessites, amb que comptes, quines són les possibilitats d’èxit, les dificultats de l’empresa que et proposes, etc.

Hi ha qui parla del fracàs del Nàstic si es baixa a segona i jo pregunto:

Les expectatives que tenien aquestes persones, eren reals o imaginaries? Aquestes eren fiables? No podem confondre expectativa amb desig. A veure si m’explico millor amb un exemple. Quan un estudiant va a un examen i prepara 10 temes de 100 i suspèn, ha fracassat? Penseu que el suspens l’afectarà igual que al que ha preparat 95 temes dels 100. Tenien els dos les mateixes possibilitats d’aprovar? Estaven en la mateixa situació abans l’examen? I després? Podien tenir els dos les mateixes expectatives? Els termes FRACAS/EXIT són termes absoluts o relatius?

La resposta és clara, sens dubte, per a mi són RELATIUS.

Tots els equips de primera tenen les mateixes possibilitats de baixar a segona? Matemàticament potser sí (dic “potser” perquè jo soc de lletres), però tots sabem que no és cert!!! No tots tenen les mateixes possibilitats ... probabilitats potser sí, però possibilitats ... suposo que m’explico, oi?

Reconec que hi ha moltes preguntes i moltes possibles respostes però ara jo us donaré la meva i em centraré en el Nàstic.

Jo a l’octubre del 2006 tenia un desig esportiu: Que el Nàstic es mantingués a primera divisió. Tenia però, poques expectatives que aquest fet es produís!!! Per què? Doncs, perquè fent una anàlisi arribo a la conclusió que el Nàstic és un equip sense experiència a primera (buenu, fa 50 anys), perquè te el pressupost més baix de tots, perquè la base de l’equip és la de segona divisió, perquè estava segur que els àrbitres no ens ajudarien, perquè el jugadors bons no voldrien arriscar i venir a un equip amb tots els números per baixar ... perquè no estic segur que la ciutat estigués preparada per aquest esdeveniment ... i així podria continuar escrivint idees i idees que els que em coneixeu ja us podeu imaginar ... però que no faré.

Avui, al més de gener, em sento decebut, perquè crec que estem molt malament ... (pitjor del que esperava) però en cap cas parlaria de fracàs, parlaria de decepció què és una cosa totalment DIFERENT. Per a mi un fracàs és que baixés l’Atlètic de Madrid, el Saragossa, el Betis ... però el Nàstic? De cap manera!!! He tingut un desengany ... jo volia una cosa ... i s’està produint una altra i ... de ben diferent. Però sorprès no ho estic, l’únic que m’ha sorprès aquesta temporada és la destitució de Luis Cèsar (si no ho dic rebento!!! ja ho sabeu els qui em coneixeu!!!)

En canvi, penso que l’any passat SÍ va ser un èxit!!! Sí, les expectatives no eren de pujar i es va pujar, i quan un supera les expectatives podem parlar d’èxit. L’objectiu era mantenir-se, i gràcies al treball d’equip i al suport dels seguidors, i també a la sort (sempre cal tenir sort, inclús als exàmens, per això jo sempre la desitjo!!!) es va quedar sots-campió i es va pujar a primera.

De fet, deixeu-me insistir en una idea que per mi és la important de veritat. Clar què ... quan més millor!!! Però l’èxit de la felicitat, per mi és conformar-se i valorar el que un te, sigui molt o sigui poc (això és relatiu). Hi ha dies que et sembla que és molt i d’altres que opines el contrari, però és fonamental tenir una actitud positiva davant la vida i “GAUDIR” (quina gran paraula ... m’he acostumat a emprar-la fa molt poquet) ... de cada moment. També depèn molt de l’estat d’ànim, sabeu ... l’estat d’ànim et pot fer viure un mateix fet de manera molt diferent. Cal tenir un bon estat d’ànim. I l’estat d’ànim en part depèn de tu mateix. Depèn de l’estil cognitiu de cada un!!!

Com us deia, jo ... penso gaudir del Nàstic cada dia. El tinc contínuament al cap, em sento ... molt del Nàstic, i no vull ser de cap altre. El Nàstic el sento com si fos “meu” ... tot i què sé, que no ho és, però sabeu què? El Nàstic es FA ESTIMAR. Tots coneixem persones que es fan estimar ... ell també es fa estimar, i ... molt ... i cada dia que passa ... més. És una “delícia”. Clar que m’agradaria que les coses fossin d’una altra manera ... però no ho són!!! I tinc dues opcions: Amargar-me, sentir-me fracassat, frustrat, de mal humor, decebut ... o bé, sentir-me satisfet, ser conscient de saber la sort que tinc, d’estimar-lo, d’aprofitar tots els moments que pugui, de il·lusionar-me, en definitiva de GAUDIR-LO i ... ja us podeu imaginar quina és la meva opció no? Està clar, vull ser feliç i per ser feliç necessito viure correctament el Nàstic ... i no plantejar-me res més. Demà ... Déu dirà ... o no!!! No em plantejo el futur ... això també ho he après, cal prendre’s la vida amb tranquil·litat ... ja saps perquè ho dic, no?

I per suposat, el Nàstic no ha fracassat, mentre jo el visqui de la manera que ho faig no permetré tenir aquesta idea al meu cap, al contrari, independentment dels resultats, de les expectatives ... penso ser fidel als meus sentiments!!!

Tot i que, quan he acabat d’escriure aquest article ja m’estava agafant una mica de son, ja és tard, són més de les 12 de la nit ... però com ... és quan dormo que hi veig clar ... me’n a dormir tranquil, molt tranquil, a lo millor tinc “un bonic somni, tot i que al matí no el recordi”, però això és el de menys no?

(De vegades ... no estimes el que més et convé ... o sí, no ho sé, però el Nàstic és una de les experiències afectives més extraordinàries de la meva vida, i m’ajuda molt a tenir il·lusió per viure, i aquesta quimera ... hores d’ara ... uffff, que m’embolico!!!)

Autor: Josep Maria Cornadó

el_meu_raco “NAPS i ... COLS”

La percepció és un procés nerviós “superior” que permet a l’organisme, bàsicament a través dels sentits, REBRE, ELABORAR i INTERPRETAR la informació que prové de l’entorn i d’un mateix. Sense cap mena de dubte, almenys per mi, és una de les parts més importants del pensament, ja que a través d’ella configurem les sensacions que rebem del món extern i “donem sentit” al que ens envolta.

Llegir article

el_meu_racoLa primera impressió ... és la que compta?

La primera impressió ... és la que compta?

Ara feia dies que no escrivia! La veritat és que no ha estat per falta de ganes, perquè a mi m’agrada escriure. He tingut molta feina (i no és una excusa!) i per escriure jo necessito temps. Com potser he dit algun cop sempre que escric tinc la sensació que ordeno les meves idees. Qui no te un calaix ple de coses, que sap que hi són, que les troba quan les necessita (es podria matisar) ... però que de vegades quan busca “una” en troba “una altra” que no hi comptava i te una sorpresa!

Llegir article

el_meu_racoL’optimisme ... i el Nàstic.

L’optimisme ... i el Nàstic.

De vegades, un fa les coses bé ... i no surten com espera o bé els altres no les interpreten com cal ni com es mereix qui les fa. Els criteris a l’hora de fer valoracions sobre una tasca que han realitzat altres és relativa i subjectiva. Per avaluar les coses com cal ... és necessari saber el que passa o ha passat de debò. Això no sempre és així. Quan les coses no surten com tu vols ... et pot envair el pessimisme! Aleshores, esperes poc o res de les teves iniciatives per prevenir la desil·lusió que provoca el fracàs. Això provoca ansietat! I entres en una dinàmica negativa ... que et fa rendir menys.

Llegir article

el_meu_racoHo haveu vist?

Ho haveu vist?

Buenu ... feia dies que no escrivia i no per falta de ganes (m’ha quedat bé això, no?), la veritat ... porto uns dies “liadillu” amb molta feina, més de la puc i vull fer ... però de vegades no controlem la situació i passa el que em passa a mi. Però m’aplico tota la teoria de l’educació emocional i intento no anar estressat i continuar sent el més feliç que pugui. I no em puc queixar ... tot va bé! Doncs ja estic aquí i com em sento content d’escriure a la meva estimada web, avui ho faré de futbol, sí ... confieu en mi ... parlaré de FUTBOL i clar, del Nàstic que és la meva passió. Però avui no m’aniré pels núvols com faig altres cops ... estic decidit a concretar!

Llegir article

el_meu_racoLa mentalitat ... i el Nàstic.

La mentalitat ... i el Nàstic.

Segurament tots estaríem d’acord ... que tenir els ulls marrons és cosa de la genètica però, també ho és tenir un do per jugar a futbol? I ... per tocar la guitarra? Són característiques personals que administrem gràcies als nostres gens o a l'estimulació de l'ambient? Què configura l’ésser humà ... l’herència o l’aprenentatge? Hi ha opinions de tota mena, tot i que jo aprofito aquest espai per explicar-vos el que penso al respecte.

Llegir article

el_meu_racoIsaac Newton ... i el Nàstic.

Isaac Newton ... i el Nàstic.

M’he inventat una teoria que no sé si existeix de veritat. I com de vegades sóc agosarat ja l’he posat un nom “La teoria de la goma”. Abans de tenir clars els seus principis ... em vaig dir, “jo l’hi poso nom”. Almenys que tingui nom ... com les bones teories. I així va ser. De què va? Sabeu ... aquelles gomes (de color camel) de lligar els pollastres, em van ajudar a establir una idea sobre una cosa que m’adono que em passa: Hi ha coses, fets i persones amb les que de vegades estableixes una relació com elàstica. Vull dir que s’estira i s’escurça, es fa llarga ... i curta, va i ve, a cops estàs dalt i d’altres estàs baix. I fa temps que li dono tombs al cap amb el tema. Perquè em passa a mi? Li passa a tothom? Sóc responsable?

Llegir article

el_meu_racoPronosticar és fàcil, encertar ... més difícil.

Sempre he manifestat des del meu racó que no entenc massa de futbol. Vaig estar uns quants anys jugant a diferents equips provincials, he vist molts partits en directe i per la televisió però lo meu no és el futbol. De fet ... lo poquet que sé ... ho he aprés de Luis Cèsar i també del meu fill. Sí, en les converses “funboleres” mantingudes amb ells ... t’adones que vol dir “saber de futbol”, i que hi ha qui en sap, i molt. Hi ha qui sap llegir un partit, qui s’adona perquè passa una cosa o altra, etc. Però insisteixo ... lo meu no és el futbol. Tampoc no es que sàpiga ben bé que és “lo meu” o potser sí ... però per prudència no ho diré públicament!

Llegir article

el_meu_racoPor ... davant el nou curs?

Davant la nova temporada hi ha una sèrie de paraules que em venen al cap: Expectatives, il•lusió, incògnita, paciència, prudència, nervis, por ... i així podria seguir una bona estona ja que en sortirien un munt. N’hi ha de tots colors. Algunes amb connotacions positives ... i d’altres de no tant. Però de totes hi ha una ... de ben diferent, la por!

Llegir article
“NAPS i ... COLS”Josep Maria Cornadó, 09-10-2011
La primera impressió ... és la que compta?Josep Maria Cornadó, 16-08-2009
L’optimisme ... i el Nàstic.Josep Maria Cornadó, 25-02-2009
Ho haveu vist?Josep Maria Cornadó, 28-01-2009
La mentalitat ... i el Nàstic.Josep Maria Cornadó, 25-12-2008
Isaac Newton ... i el Nàstic.Josep Maria Cornadó , 31-10-2008
Pronosticar és fàcil, encertar ... més difícil.Josep Maria Cornadó, 01-10-2008
Por ... davant el nou curs?Josep Maria Cornadó, 03-09-2008
“Xapat ... per vacances”Josep Maria Cornadó, 23-06-2008
La “barra de ... ferro”.Josep Maria Cornadó, 21-05-2008
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Webmaster: Webmaster <webmaster@nasticdetarragona.com>
Disseny: Albert Sola <asola@tinet.org>

Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.

Web allotjat a: La Tecla Network

Optimitzat per 1024x768.
Utilitzem cookies pròpis i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat personalitzada mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació i preferències.
Si continua navegant, entenem que accepta el seu ús.