Entra Registrar-se

#TermicGAS

Els millors Porra

#webofical

10/01/2007

“PARLA I .... ESCRIURE DEL NÀSTIC“

El 2006 ha estat un any fantàstic, mai no l’oblidaré ... i tinc gravades a la meva retina un munt d’imatges, sensacions, sentiments i emocions de les quals ... moltes i moltes, tenen a veure amb el Nàstic. Ningú mai no serà capaç d’esborrar-me tota una sèrie de dades ... que m’han marcat i tinc emmagatzemades i que de vegades, quan ho necessito puc buscar, trobar i reproduir. Sí, premo “rew” ... busco la imatge que vull i després ... amb el “play” i el “pause” vaig fent, ja ho sabeu ... qui no es conforma és ... Tampoc no puc renunciar a res negatiu ... el que passa és que no acostumo a buscar aquestes imatges. Uffff, quin any ... tinc alguna imatge ... ESPECTACULAR!!!

Cada dia que passa és un dia nou. Aleshores, res no torna a ser com era abans. No hi ha dia que pensis exactament el mateix, és impossible tirar enrera encara que vulguis. Aquest fet ens pot produir reaccions complexes dins del nostre cervell. Hi ha qui ho porta malament ... hi ha qui ho porta més bé, i clar, la pregunta que m’he de fer és ... com ho porto jo? Doncs, la resposta no és senzilla ... no sé com ho porto ... potser únicament ... ho porto i ja està. Hi ha dies que ho porto molt bé perquè tinc coses a la meva vida que també formen una part important ... i m’omplen, i, en canvi hi ha d’altres que ho passo fatal!!! Ben bé ... com tothom crec, perquè en el fons ... les persones no som tan diferents les unes a les altres!!!

Ja fa bastant de temps que escric en aquesta web, i mai no he tingut la voluntat d’escriure des d’un posicionament de saviesa futbolística, o de autoritat tècnica, o intentant crear un corrent d’opinió, o crear escola ... o de ... qualsevol altre motiu, no!, ho he fet des de la meva opinió com a persona que estima el Nàstic ... i des del dret ... a opinar públicament, i sobretot perquè quan escric ... m’obligo a ordenar les meves idees i em sento bé i també per que sé, que hi ha a qui l’agrada llegir els meus escrits i així m’ho fa saber ... perquè negar-ho? Això també estimula!!! Crec que sempre que he dit el que penso ho he fet amb una actitud senzilla ... com ho diria ... en veu baixa, entre altres coses, perquè jo soc conscient que aquest món és complicat, molt complicat, i cada dia que passa m’adono que entenc menys el que passa!!!

Quan jo escric ... tinc la percepció que parlo amb el lector, i no és veritat, no parlo ... el que faig és expressar el que penso i sento. I arriba l’esquizofrènia ... perquè el primer lector que tinc sempre soc jo mateix i ... una cosa és escriure i una altra de ben diferent llegir, i de vegades llegeixo coses que em sorprenen de mi mateix i no entenc com he estat capaç d’escriure-les. Una cosa és dir .. i una de molt diferent és parlar. Quan parles, de vegades tens la sensació que l’altre et sent però no t’escolta, i en canvi d’altres cops ... quan penses, quan medites, quan portes “corrent pel Bosc de la Marquesa una hora” i dones tombs a una idea ... estàs convençut que algú t’escolta. És ben curiós això!!!!

Estem poc acostumats a expressar els nostres sentiments (per tradició cultural), i és una cosa molt sana, tot i que és possible que faci vergonya “despullar-se” ... això és fàcil en el llenguatge escrit, perquè quan escrius el que penses... sembla que no et mirin. En canvi quan et despulles a nivell oral ... t’estan mirant fixament i això sempre ... incomoda perquè surten les pors, les vergonyes, els tabús ... i els “mitxelins” (si en tens).

Ara bé, el llenguatge escrit mai no podrà substituir al parlat, perquè aquest te uns matisos diferents. Mentre els missatges escrits es poden rellegir i sempre entens més coses que en una primera lectura, els missatges orals es poden evocar ... i això també està bé, has de fer servir la memòria remota o immediata, l’auditiva i la visual. De vegades intentes tornar a escoltar una cosa que saps que t’han dit ... i és del tot impossible. I t’esforces en buscar les paraules i l’únic que pots fer és pensar .... no pots escoltar, si de cas ... pots sentir (sentiment)!!!!

A mi no em desagrada escriure, perquè penso que mentre un escriu ... revisa, rectifica, re-llegeix, re-escriu i sobretot realitza un procés cognitiu interessant de fer, i més quan tens la sensació que ets una mica, com ho diria ... desordenat, descentrat ... despistat com jo!!!! En definitiva el que vull dir és que malgrat estic convençut que escriure és terapèutic ... no hi ha res comparable a parlar i conversar (si parlen els dos) amb una persona mentre la mires als ulls, la cara, les mans ... perquè sobretot els ulls són el mitjà d’expressió més intens i potent que existeix. Amb els ulls es poden dir moltes coses ... i de fet se’n diuen i la quantitat de registres dels ulls és ... ESPECTACULAR!!! També es veritat que a cops és difícil interpretar el que diuen els ulls d’una altra persona. Però també és cert que de vegades pots interpretar el que més et convé i el que et fa més feliç i això no és necessàriament dolent, no!!! Al contrari!!!

A mi m’agrada que les persones properes m’expressin els seus sentiments, jo també ho necessito, la veritat ... no em serveix massa ... el “tu ja ... saps”, perquè no sé ... si sé, o a lo millor sé coses diferents ... a mi m’agrada ... escoltar, llegir, parlar i escriure per aquest ordre ... malgrat soc conscient que de vegades ... no ho sembla perquè em passo el dia parlant i escrivint del Nàstic ... fins i tot, algú pot pensar que faig un gra ... massa!!!

(La veritat ... quan l’he acabat he pensat que el dedicava ... però si qui ho llegeix no se n’adona potser és senyal que ... no està ben dedicat!!!)

Autor: Josep Maria Cornadó

el_meu_raco “NAPS i ... COLS”

La percepció és un procés nerviós “superior” que permet a l’organisme, bàsicament a través dels sentits, REBRE, ELABORAR i INTERPRETAR la informació que prové de l’entorn i d’un mateix. Sense cap mena de dubte, almenys per mi, és una de les parts més importants del pensament, ja que a través d’ella configurem les sensacions que rebem del món extern i “donem sentit” al que ens envolta.

Llegir article

el_meu_racoLa primera impressió ... és la que compta?

La primera impressió ... és la que compta?

Ara feia dies que no escrivia! La veritat és que no ha estat per falta de ganes, perquè a mi m’agrada escriure. He tingut molta feina (i no és una excusa!) i per escriure jo necessito temps. Com potser he dit algun cop sempre que escric tinc la sensació que ordeno les meves idees. Qui no te un calaix ple de coses, que sap que hi són, que les troba quan les necessita (es podria matisar) ... però que de vegades quan busca “una” en troba “una altra” que no hi comptava i te una sorpresa!

Llegir article

el_meu_racoL’optimisme ... i el Nàstic.

L’optimisme ... i el Nàstic.

De vegades, un fa les coses bé ... i no surten com espera o bé els altres no les interpreten com cal ni com es mereix qui les fa. Els criteris a l’hora de fer valoracions sobre una tasca que han realitzat altres és relativa i subjectiva. Per avaluar les coses com cal ... és necessari saber el que passa o ha passat de debò. Això no sempre és així. Quan les coses no surten com tu vols ... et pot envair el pessimisme! Aleshores, esperes poc o res de les teves iniciatives per prevenir la desil·lusió que provoca el fracàs. Això provoca ansietat! I entres en una dinàmica negativa ... que et fa rendir menys.

Llegir article

el_meu_racoHo haveu vist?

Ho haveu vist?

Buenu ... feia dies que no escrivia i no per falta de ganes (m’ha quedat bé això, no?), la veritat ... porto uns dies “liadillu” amb molta feina, més de la puc i vull fer ... però de vegades no controlem la situació i passa el que em passa a mi. Però m’aplico tota la teoria de l’educació emocional i intento no anar estressat i continuar sent el més feliç que pugui. I no em puc queixar ... tot va bé! Doncs ja estic aquí i com em sento content d’escriure a la meva estimada web, avui ho faré de futbol, sí ... confieu en mi ... parlaré de FUTBOL i clar, del Nàstic que és la meva passió. Però avui no m’aniré pels núvols com faig altres cops ... estic decidit a concretar!

Llegir article

el_meu_racoLa mentalitat ... i el Nàstic.

La mentalitat ... i el Nàstic.

Segurament tots estaríem d’acord ... que tenir els ulls marrons és cosa de la genètica però, també ho és tenir un do per jugar a futbol? I ... per tocar la guitarra? Són característiques personals que administrem gràcies als nostres gens o a l'estimulació de l'ambient? Què configura l’ésser humà ... l’herència o l’aprenentatge? Hi ha opinions de tota mena, tot i que jo aprofito aquest espai per explicar-vos el que penso al respecte.

Llegir article

el_meu_racoIsaac Newton ... i el Nàstic.

Isaac Newton ... i el Nàstic.

M’he inventat una teoria que no sé si existeix de veritat. I com de vegades sóc agosarat ja l’he posat un nom “La teoria de la goma”. Abans de tenir clars els seus principis ... em vaig dir, “jo l’hi poso nom”. Almenys que tingui nom ... com les bones teories. I així va ser. De què va? Sabeu ... aquelles gomes (de color camel) de lligar els pollastres, em van ajudar a establir una idea sobre una cosa que m’adono que em passa: Hi ha coses, fets i persones amb les que de vegades estableixes una relació com elàstica. Vull dir que s’estira i s’escurça, es fa llarga ... i curta, va i ve, a cops estàs dalt i d’altres estàs baix. I fa temps que li dono tombs al cap amb el tema. Perquè em passa a mi? Li passa a tothom? Sóc responsable?

Llegir article

el_meu_racoPronosticar és fàcil, encertar ... més difícil.

Sempre he manifestat des del meu racó que no entenc massa de futbol. Vaig estar uns quants anys jugant a diferents equips provincials, he vist molts partits en directe i per la televisió però lo meu no és el futbol. De fet ... lo poquet que sé ... ho he aprés de Luis Cèsar i també del meu fill. Sí, en les converses “funboleres” mantingudes amb ells ... t’adones que vol dir “saber de futbol”, i que hi ha qui en sap, i molt. Hi ha qui sap llegir un partit, qui s’adona perquè passa una cosa o altra, etc. Però insisteixo ... lo meu no és el futbol. Tampoc no es que sàpiga ben bé que és “lo meu” o potser sí ... però per prudència no ho diré públicament!

Llegir article

el_meu_racoPor ... davant el nou curs?

Davant la nova temporada hi ha una sèrie de paraules que em venen al cap: Expectatives, il•lusió, incògnita, paciència, prudència, nervis, por ... i així podria seguir una bona estona ja que en sortirien un munt. N’hi ha de tots colors. Algunes amb connotacions positives ... i d’altres de no tant. Però de totes hi ha una ... de ben diferent, la por!

Llegir article
“NAPS i ... COLS”Josep Maria Cornadó, 09-10-2011
La primera impressió ... és la que compta?Josep Maria Cornadó, 16-08-2009
L’optimisme ... i el Nàstic.Josep Maria Cornadó, 25-02-2009
Ho haveu vist?Josep Maria Cornadó, 28-01-2009
La mentalitat ... i el Nàstic.Josep Maria Cornadó, 25-12-2008
Isaac Newton ... i el Nàstic.Josep Maria Cornadó , 31-10-2008
Pronosticar és fàcil, encertar ... més difícil.Josep Maria Cornadó, 01-10-2008
Por ... davant el nou curs?Josep Maria Cornadó, 03-09-2008
“Xapat ... per vacances”Josep Maria Cornadó, 23-06-2008
La “barra de ... ferro”.Josep Maria Cornadó, 21-05-2008
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9
Webmaster: Webmaster <webmaster@nasticdetarragona.com>
Disseny: Albert Sola <asola@tinet.org>

Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.

Web allotjat a: La Tecla Network

Optimitzat per 1024x768.
Utilitzem cookies pròpis i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat personalitzada mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació i preferències.
Si continua navegant, entenem que accepta el seu ús.