Entra Registrar-se

#TermicGAS

Els millors Porra

#webofical

28/05/2007

Des del meu racó ...
Frases ... fetes.

Des del meu racó ...<br>Frases ... fetes.

Tots tenim algunes frases que fem servir habitualment i ens són properes per una causa o per una altra. Les utilitzem en determinats moments o en molts, depèn. Sobrevivim envoltats de grans frases. Avui vull compartir algunes ... de les importants per mi. No estan totes, ni molt menys, no podria ... són moltes.

Aquestes “frases fetes” cadascun les interpreta a la seva manera. Segur que es poden llegir d’altres formes i em sembla que ... no sonen igual quan “les diem” que quan “les escoltem”. És curiós però tenen ... una altra música de fons, no? La meva intenció és comentar-les amb vosaltres des d’una visió molt personal.

He seleccionat ... 8 frases que m’agraden.

1.- Què com va? Anar fent!!!
És una frase “comodín” . Que vol dir ... anar fent? Doncs senzillament que a estones bé i a estones malament, què ... dies millor i altres pitjor, i també que ... no es volen donar gaires explicacions. Sobretot perquè existeix una mena de pudor a reconèixer quan un està bé (sembla que no s’hi pugui estar), o què està malament (es veu que tampoc s’hi pot estar). Lo més fàcil és l’ambigüitat ... i més indiferent què “anar fent” no hi ha res!!! No m’agrada tot i que l’escolto sovint.

2.- “No està a les meves mans”.
Aquesta s’utilitza per eximir-se de qualsevol responsabilitat, i normalment es deixa a “les mans” de altre (clar, sinó està a les teves), qui ha de decidir el que ha de fer. És una frase que denota intel·ligència i serenitat i les persones que la utilitzen crec que ho són ... i molt. Jo per aquesta, he de reconèixer que tinc una certa debilitat. La considero una frase de “Primera Divisió”. Tot i que algun cop que me la diuen ... em fa una mica de ràbia. Ja m’enteneu el que vull dir, no?

3.- “El futbol és futbol”.
És per “nota”. El futbol és ... futbol, i el bàsquet ... i “els fideus a la cassola o les faves a la catalana”, i la cervesa (sinó l’anomeno rebento) ... cada cosa és cada cosa. Tot és com és. Aquesta frase ... no vol dir absolutament res. Però res, eh? És com parlar en una llengua diferent. No t’aporta cap idea nova. I lo més bo és que s’utilitza com si es volgués dir alguna cosa. És una frase insignificant i en canvi ... molt popular. No ho entenc. Buenu, millor dit ... sí ho entenc ... és que “el futbol és el futbol”.

4.- "No et dic ... que no".
És una de les frases que m'encanten. Quan te la diuen, en realitat t'estan dient que “sí” i que “no”, sense dir-t'ho de manera explicita. Et volen dir, “ja veurem ... ara no t’ho puc dir”, però com la vida dona molts tombs ... no t'ho dic de manera definitiva, però jo de tu ... m'aniria fent a la idea. Aquesta frase ... és un escàndol!!! Quan me la diuen ... quedo totalment desarmat. No sé mai que dir. No existeix l’antídot contra aquesta. Quedo desorientat com ...

5.- "Ja saps ...".
Aquesta és ... el paradigma de les frases fetes. Curta i significativa. Dir-li al que escolta "ja saps" és estalviar-te un munt d’explicacions. Més “prudent” no es pot ser. No et compromets en res absolutament. Dient “ja saps” aconsegueixes no dir res i dir molt a l’hora. El més probable és ... que el que escolta no sàpiga, o que estigui pensant en una cosa diferent, però quan la utilitzes, difícilment et diran ... jo “no sé res”, encara que sigui per vergonya. Poques persones son capaces de reconèixer el poc que saben, sigui el tema que sigui. A mi em costa reconèixer que sé ben poc d’algunes coses. O millor dit, sé menys del que voldria saber. Ara quan me la diuen ... se’m queda una cara de tonto que ...

6.- “Mai no se sap”
Una altra de les bones. Carai!!! És veritat ... seguretat absoluta no tenim mai. Quan algú te la diu ... en el fons t’està donant una remota possibilitat. És com si et digués: “Ves a Fàtima o a Lourdes ... que igual allà hi ha un miracle”. “Potser un dia te l’explicaré. Mai se sap”. En el fons ... quan t’ho diuen, saps que no tens masses probabilitats ... buenu, en el fons t’estan dient: “Oblida’t del tema”. Jo de tu ... no em faria il·lusions ... nen, ho tens magre!!!

7.- “És un gol ... psicològic”
Ostres tu, cada cop que sento aquesta ... em moro de riure. Què vol dir què és un gol psicològic? Com es marca? I un gol sociològic? I un de filosòfic? Una cosa és marcar un gol en un moment delicat o important ... però un gol psicològic ... sembla que sigui un gol ... que no entri en la porteria.

8.- ... no?
Pel final ... la que més m’agrada del món mundial. Hi ha persones que acaben les frases amb "no?". És la meva debilitat. No hi puc fer més ... em fa molta gràcia. Trobo que el "no?" de vegades s'utilitza perquè el que acabes de dir ... no t'acaba de convèncer del tot i necessites la conformitat del que t'escolta. D'altres ... quan algú porta estona escoltant-te sense obrir boca. Aleshores, el que parla s’incomoda i requereix la intervenció del que escolta. A mi ... que m'agrada molt escoltar en silenci (callat i mirant als ulls) m'encanta quan em parlen i em diuen ... no? Em fa somriure, però no ric de qui m'ho diu, sinó de la situació que es dona perquè si ... quan et diuen "no?" ... tu no dius res ... sempre acaba tot en un somriure. Sinó s'ho creieu ... ho proveu!!! Jo ja ho he fet. No falla pràcticament mai!!!

Potser ... un dia continuaré amb unes quantes més ... no? És que ha estat molt difícil fer la selecció i m’han quedat moltes sense comentar.

(Aquest ... el dedico a qui s’ho mereix. A qui utilitza frases fetes. Està molt bé fer-ho, afavoreixen la comunicació. Al damunt si ho fan somrient ... ufff!!! és dir el màxim amb ... el mínim i això és una prova d’intel·ligència. És millor emprar frases fetes que sigles, no? Per a mi és una sort tenir a prop ... persones que les fan servir.)

Autor: Josep Maria Cornadó

columnaRafa González

Ahir va ser trobat sense vida al seu domicili de Tarragona, el periodista tarragoní Rafa González ha mort aquest dimecres per causes encara desconegudes. Des de aquí ens volem sumar en el record amb el Rafa Gonzalez, que durant algunes temporades va col•laborar amb la nostra web, com diuen el mitjans, era un home de caràcter obert, burlesc , rialler, àcid , punyent i Gran apassionat pel Nàstic, us deixo una de les darreres COLUMNES que va escriure “Personalitat”, on queda reflectit una mica tot, es del Octubre del 2004 .

Llegir article

columnaPRESENT I FUTUR

Ha finalitzat la primera volta del campionat i la situació del Nàstic, tot i l'esperançadora victoria del passat cap de setmana davant l'Elx, convida mès al desencís i la deseperança que no pas a una optimista visió de futur. Setze punts quan estem a punt d'encetar el segón acte de la competició no són la millor carta de presentació per tal d'encarar una situació que a hores d'ara sembla irreversible.

Llegir article

columnaAU, VES, I FOT EL CAMP.

No conec personalment al Sr. José Maria Fernández. Em consta, però que és una bona persona, i, això per a mi ja és important. De tota manera, una cosa és la persona (en la qual, ni jo ni ningú, crec que tingui el dret d’analitzar), i una altre cosa és la figura INSTITUCIONAL que representa. Aquí, sí que crec que tenim un problema. Ho tenim com a SAD i ho tenim com a institució esportiva.

Llegir article

columnaNo pares sigue... sigue !!

Fa uns anys el grup de música “Proyecto Uno” va fer famosa la cantarella del “ No pares sigue... sigue” a la cançó “ El Tiburón” ....Aplicable ara mateix al nostre Nàstic, no podem parar hem seguir així....Sumant i sumant puntets....Però sobre tot amb el joc i ganes que l’equip esta demostrant en aquestes tres darreres jornades. La veritat és que escriure la meva primera columna de la temporada 2011/12 quan aquest Nàstic sembla que ha entrat en dinàmica positiva ha estat una alliberació ... ja no recordava escriure amb bones vibracions ... Això personalment és el que aquest Nàstic ara mateix em dona ,hem deixat de banda les “xorrades” varies del Consell, estic fart de les mogudes que portàvem fins ara ,sembla que pleguen al desembre,doncs de conya !! Bon vent i barca nova !! però em fa que possiblement el Consell entrant serà com aquell dit de: " Els mateixos gossos amb diferents collars" En fi ja veurem ... Ara mateix del que toca parlar és del nostre equip que sembla que amb l'entrada de D'Alessandro ha sortit de la UCI ,ens han traslladat a planta però encara estem entubats ,no cal badar el mister ho va deixar clar als jugadors el dia de la victòria davant el Sabadell... Ahora les vendran todos però recuerden...Somos una mierda y vamos los últimos !! Realment espectacular, D’Alessandro en estat pur.

Llegir article

columnaJA NI HA PROU DE PRESES DE PEL

Per fi em pogut veure reaccionar i guanyar al nostre equip a la lliga demostrant actitud i bon futbol, la llàstima és que això s’ha produït desprès de les primeres 12 jornades de lliga. Possiblement el canvi d’entrenador ha pogut influir mentalment i tàcticament (amb els nous mètodes) ja que la qualitat dels jugadors és la mateixa que fa 12 jornades anteriors. Això em fa pensar que, a banda de que el missatge de Joan Carles Oliva no se’l creien, discrepaven en algunes coses i la confiança en ell era mínima, recordo alguns comentaris post partit en que el que deia l’entrenador i el que deia algun jugador distaven molt entre si, possiblement va provocar una conxorxa al vestidor per que saltes l’entrenador i això ho penso personalment ja que en una setmana no es pot fer un gir de 360º i un equip, a qui tothom criticava i el feien a 2ªB a la jornada 11, ara torni a ser un equip amb opcions i amb qualitat, compromís, ganes, actituds, que si que tenien però no aplicaven. A partir d’ara el que hem de fer TOTS és estar al 200 % amb l’equip i amb Jorge D’Alessandro, que tot sigui dit, és un gran professional amb experiència en aquestes situacions i sobre tot en aquest mon del futbol en el que porta tota la vida com a jugador i entrenador, en definitiva un home en el que tinc molta confiança en que ens farà tenir finalment una temporada sense patir angunies d’última hora.

Llegir article

columnaCarta de felicitació per els nostres 15 anys

El club Gimnàstic de Tarragona ens felicita per el nostre 15é aniversari.

Llegir article

columnaESPERANÇA I CONFIANÇA

Pel que vaig llegint ha tornat l’esperança a la majoria de nosaltres, bona senyal. El que hi enteneu més ja feu possibles canvis a l’alineació de dissabte i el que es desprèn dels comentaris que puc llegir, és un a certa il·lusió.

Llegir article

columnaSreck segueix de verd !!

Avui començo una nova temporada columnera així que no em podia estar de saludar de nou a tots els foreros que any darrera any segueixen fidels a la web nasticdetarragona .com . Lloc de referencia dins del mon nastiquer. Una temporada de la que ja en portem uns quants partits i que per no trencar la tradició ja les hem vist de tots colors... Gols al darrer minut , gols fantasmes , minuts de bon futbol.. d'altres per agafar i anar a dormir .. En fi ,en la nostre línia ,jo soc dels que pensa que enguany tenim un bon equip , crec que ni mes bo ni més dolent que el de l'any passat sinó diferent ... Tenim fitxatges que de moment no acaben d'esclatar , d'altres que estan essent una sorpresa i si segueixen així fins i tot al desembre rebin ofertes per marxar a un equip de categoria superior , d'altres crec que estan en bona línia i tan de bo encara la puguin millorar i d'altres que ens estan sortint potser no com pensàvem , però es llei de vida i no ens diferencia gaire de les problemàtiques que la resta d'equips es poden trobar als inicis de temporada .

Llegir article
Rafa GonzálezWebmaster, 08-08-2013
PRESENT I FUTURJosep Mª Garcia, 25-01-2012
AU, VES, I FOT EL CAMP.Salvador Guinart, 13-12-2011
No pares sigue... sigue !!Jaime-Ramón Gener Garcia, 22-11-2011
JA NI HA PROU DE PRESES DE PELAntoni Figuerola, 11-11-2011
Carta de felicitació per els nostres 15 anysWebmaster, 02-04-2011
ESPERANÇA I CONFIANÇAPere Valls i Miró, 10-03-2010
Sreck segueix de verd !!Webmaster, 16-10-2009
FUTBOL MODERNJosep Mª Garcia, 30-09-2009
NO ENS PODEM PERMETRE PERDRE MASA SOCIALAntoni Figuerola Alonso, 17-09-2009
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20
Webmaster: Webmaster <webmaster@nasticdetarragona.com>
Disseny: Albert Sola <asola@tinet.org>

Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.

Web allotjat a: La Tecla Network

Optimitzat per 1024x768.
Utilitzem cookies pròpis i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat personalitzada mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació i preferències.
Si continua navegant, entenem que accepta el seu ús.