Entra Registrar-se

#TermicGAS

Els millors Porra
steve_b3
Vador1

#webofical

02/04/2013

Divuit de divuit

Divuit de divuit

A partir de la tercera victòria consecutiva del Nàstic vaig pensar a escriure aquest article. No vaig poder fer-ho per diversos motius i ara l'equip ja va per la sisena, pel que he hagut de canviar el títol amb una certa satisfacció. Ja he dit en alguna que altra ocasió que després de presenciar el ‘partit de Paterna’ (J-22 València Mestalla 1 – Nàstic 3) vaig pensar: 'Aquest no és el Nàstic de la primera volta..., per a mi que ens ho han canviat a millor'. I després vaig precisar que el canvi venia propiciat bàsicament per les incorporacions de Perera, Marc i Javi Martínez; després vindrien Arnau i Perico. Però seríem injusts si tot el mèrit l'hi adjudiquéssim a aquests excel•lents futbolistes. En realitat, el canvi es va produir en la mentalitat de l'equip, en la consciència col•lectiva, començant per Javier Salamero i acabant per Aarón Bueno, com a cas més significatiu.
Si analitzem les línies de l'equip disposades en un sistema d'1-4-4-2 i, en ocasions, d'1-3-5-2, segons les circumstàncies, veiem que s'ha mantingut la solidesa defensiva fins al punt que en aquests moments el Nàstic és el quart equip menys golejat del G3 amb 25 gc i Rubén Pérez és el porter amb el quart millor coeficient (0,78 g/pj). Els laterals estan rendint a plena satisfacció i, a més, amb una gran vocació ofensiva, encara reconeixent que alguns tenen certes deficiències a l'hora de centrar pilotes a l'àrea. Deficiències que aniran corregint-se donada la seva joventut i ganes d'aprendre. Els centrals també estan rendint amb solvència i autoritat: tant en el joc ras com l'aeri; tant en les ajudes com en el començament de les jugades després de les recuperacions de pilota.
I precisament en aquest aspecte fonamental del joc, la recuperació (una conseqüència de la pressió), és on el Nàstic ha experimentat una clara millora, sent el seu major exponent Bezares. Però aquest treball de pressió és secundat generosament per tots els components de l'equip, amb independència de la seva posició habitual en el camp. I això ens porta a parlar de la línia medul•lar on llueix amb llum pròpia Marc Martínez. Un futbolista amb unes qualitats tècniques i físiques envejables i que li portaran, de ben segur, a jugar en categories superiors per poc que la sort li acompanyi. Entre les seves qualitats cal citar el seu exquisit i precís copejo de la pilota, que envia en curt o en llarg, arran de terra o per alt, allà on l'hi proposa.
Segurament, en la memòria col•lectiva ja s'ha instal•lat el servei de corner cap al vèrtex més llunyà de l'àrea de meta i la posterior rematada de cap de Fran Vélez. Una jugada d'estratègia que ha permès al brau defensa aconseguir quatre gols. Una vegada recuperada la pilota en la medul•lar es distribueix, principalment, a les bandes, on els homes exteriors, extrems i defenses, busquen constantment duels amb els defensors dels flancs rivals per enviar pilotes a les zones de rematada o donar precises assistències als homes més ofensius i rematadors.
Però si tot aquest bon joc defensiu, de recuperació i de creació, no es traduís en gols no s'aconseguirien les victòries. És el que es diu ‘definició’. I aquí és on l'equip ha experimentat una major progressió: s'ha passat de marcar 20 gf en els 20 pj de la 1ª volta (inclòs el Nàstic 4 – RCD Espanyol 0, de la J-3) a marcar 25 gf en els 12 pj d'aquesta 2ª volta.
En l'aspecte realitzador cal destacar el paper fonamental que estan jugant Marcos Jiménez (13 g) i Jesús Perera (5 g), si bé és cert que molts dels gols probablement no els haurien aconseguit de no haver-ne rebut bones assistències dels seus companys. Tinc comptabilitzades 22 assistències de gol. Cal citar que els Martínez (Marc i Javi) porten quatre assistències cadascun.
I la conseqüència directa d'aquests gols (el Nástic és en aquests moments el 4º equip més golejador del G3 amb 45 gols) i de la solidesa defensiva han estat els punts aconseguits: 29 en els 12 pj d'aquesta 2ª volta, la qual cosa suposa una mitjana de 2,42 punts/pj. La millor de tots els equips del G3. I si reduïm encara més el període ens trobem amb un parcial de divuit punts de divuit possibles. L'última referència similar la trobem en la T-00/01 en la qual el Nàstic va guanyar els cinc últims partits de la lliga regular més el primer d'una lligueta d'ascens que li va portar a la 2A. I, a més, cal destacar l'excel•lent preparació física que està demostrant l'equip, arribant al final dels partits en millors condicions que els seus rivals.
Esperem que aquesta progressió tingui continuïtat i puguem obtenir la merescuda recompensa, després d'una primera volta en la qual el Nàstic no va estar a l'altura de les circumstàncies (22 punts/60). Però com diu el refrany que ‘bé està el que bé acaba’, tots plegats hem de col•laborar perquè la cosa acabi bé.


Analista esportiu.

Autor: José Antonio Luaces Campos

bustiaJ-36. NÀSTIC_0-1_REUS En pocas palabras… 14/17

Magnífico ambiente antes del derbi. Muy diferente del que había tras su finalización: como un funeral. Y es que, en mi opinión, el Nàstic no estuvo a la altura de las circunstancias. No lo afrontó como merecía un Nou Estadi a rebosar. Tras superar al colista Mirandés por 4-1, decíamos que la afición se merecía una victoria como aquella. Hoy no podemos decir lo mismo. La afición no se merecía un derbi como el que disputó el Nàstic contra el Reus. También escribí: ‘Así que yo mantendría la presunta euforia a buen recaudo porque el peligro de volver a caer en zona de descenso aún es máximo’.

Llegir article

bustiaJ-35. GETAFE_1-1_NÀSTIC En pocas palabras… 13/17

Que el empate conseguido por el Nàstic en Getafe es muy bueno, no es discutible. Como tampoco lo es que el Nàstic ha mantenido la 16ª posición (ya lleva 9 jornadas fuera del descenso), pero que se ha reducido a dos puntos la distancia sobre el Almería que está en zona de descenso con 39 puntos. Un equipo que le gana el goal average particular. Así que yo mantendría la presunta euforia a buen recaudo porque el peligro de volver a caer en zona de descenso aún es máximo. Que el Nàstic ha conseguido sumar 23 puntos (14+9) en esta segunda vuelta tampoco se puede cuestionar. Y que el objetivo es salvarse de la quema, como sea, tampoco. Todo lo demás es secundario.

Llegir article

bustiaJ-34. NÀSTIC_4-1_MIRANDÉS En pocas palabras… 13/17

Un partido así nos lo debía el equipo después de haber pasado 22 jornadas en la cola de la clasificación. Afortunadamente, ya lleva ocho fuera de la zona de descenso, pero una victoria así creo que el equipo se la debía a la afición por su paciencia, apoyo y fidelidad a lo largo de toda la temporada. En mi opinión el Nàstic realizó el partido más completo de la temporada. La relación juego y resultado creo fue la adecuada para los méritos deportivos de ambos rivales. Es más, creo que el resultado fue el efecto lógico del juego desplegado por el Nàstic en muchas fases del partido.

Llegir article

bustiaJ-33. NÀSTIC_0-0_NÀSTIC En pocas palabras… 12/17

Un partido de mucha tensión para los dos equipos. Aunque más para el R. Mallorca, debido a la victoria del Mirandés frente al Alcorcón, que había dejado la zona de descenso muy comprimida y con diferencias superables. Así que era de prever que ambos jugasen más a no perder que a ganar. En todos los partidos se generan ocasiones de gol casi sin buscarlas: corners, libres directos, faltas laterales, etc. Y eso es lo que pasó en el partido. Así que, se trataba de correr pocos riesgos en defensa y esperar el acierto propio o el fallo del rival en alguna de las muchas jugadas a balón parado.

Llegir article

bustiaJ-32. NÀSTIC_0-1_ALMERIA En pocas palabras… 11/17

Este segundo tropiezo consecutivo en el Nou Estadi devuelve al Nàstic a una zona peligrosa: con un pie dentro y otro fuera del descenso; pues está empatado a 36 puntos con el Alcorcón y éste nos gana el goal averaje particular (2-1), no el general. Este nuevo parcial de tres puntos de nueve posibles, y con dos partidos en casa, ha producido un evidente malestar en la parroquia grana, que estaba más o menos tranquila al ver al Nàstic fuera de la zona de descenso, y habiendo estado en la 15ª posición en tres de las últimas jornadas. Y yo creo que no le faltan motivos para ello.

Llegir article

bustiaJ-31. R. VALLADOLID_1-2_NÀSTIC En pocas palabras… 10/17

Siempre se ha dicho que la mejor manera de remediar un tropezón en casa es ganando fuera al próximo partido. Y eso es justamente lo que ha hizo el Nàstic. Y precisamente en un campo que no se le había dado bien, como es el Nuevo Zorrilla y, además, ante un equipo que aspiraba y aspira a meterse en la zona noble. Resulta evidente que Juan Merino y los chavales tuvieron que trabajar mucho (mental y físicamente) durante la semana para intentar que no se produjeran los errores individuales y colectivos cometidos frente al Elche. Mejorar el sistema defensivo, básicamente.

Llegir article

bustiaJ-30. NÀSTIC_1-3_ELCHE En pocas palabras… 10/17

Duro y rápido correctivo el que le dio el Elche al Nàstic en tan solo media hora de juego. La célebre escritora Concepción Arenal dejó una frase para la historia: ‘Cuando la culpa es de todos, la culpa no es de nadie’. Pues bien, yo creo que esta célebre sentencia podría aplicarse al Nàstic en su duelo contra el Elche. Empecemos por la alineación inicial. Juan Merino ya había dejado caer que esto podía pasar si no se actuaba con humildad. Creo que era consciente de que, a pesar de los buenos resultados, el sistema defensivo era vulnerable. Yo también lo presentía. Lo que no me imaginaba es que él mismo participase en el desaguisado general. Así que, después de lo visto en Sevilla, al mister no se le ocurrió otra cosa que cambiar a dos de los centrales y cubrir el flanco izquierdo con Mossa y Lobato. El flanco derecho sería defendido por Djetei y por Gerard Valentín. Y Perone como mariscal del área por el centro, pero la cosa no funcionó.

Llegir article

bustiaJ-29. SEVILLA ATL_2-2_NÀSTIC En pocas palabras… 9/17

Bien. Después de ver los resultados de la J-29, yo creo que podríamos dar como bueno el empate conseguido por el Nàstic frente al filial sevillista. Ese punto le permite mantener la 15ª posición; tres puntos sobre el R. Mallorca que marca el descenso en la 19ª posición y, por arriba, a tan solo tres puntos del Reus que está situado en la 11ª posición. Eso da una idea de lo comprimida que está la mitad baja de la tabla. Situación que no permite ningún tropiezo grave, entendiendo como tal una derrota en casa.

Llegir article
J-36. NÀSTIC_0-1_REUS
En pocas palabras… 14/17
José Antonio Luaces
Analista y estadista deportivo., 08-06-2017
J-35. GETAFE_1-1_NÀSTIC
En pocas palabras… 13/17
José Antonio Luaces
Analista deportivo., 25-04-2017
J-34. NÀSTIC_4-1_MIRANDÉS En pocas palabras… 13/17José Antonio Luaces
Analista y estadista deportivo., 17-04-2017
J-33. NÀSTIC_0-0_NÀSTIC
En pocas palabras… 12/17
José Antonio Luaces
Analista deportivo., 11-04-2017
J-32. NÀSTIC_0-1_ALMERIA
En pocas palabras… 11/17
José Antonio Luaces
Analista deportivo., 05-04-2017
J-31. R. VALLADOLID_1-2_NÀSTIC
En pocas palabras… 10/17
José Antonio Luaces
Analista deportivo. , 28-03-2017
J-30. NÀSTIC_1-3_ELCHE
En pocas palabras… 10/17
José Antonio Luaces
Analista deportivo., 21-03-2017
J-29. SEVILLA ATL_2-2_NÀSTIC
En pocas palabras… 9/17
José Antonio Luaces
Analista deportivo., 14-03-2017
J-28. NÀSTIC_2-1_CÓRDOBA
En pocas palabras… 8/17
José Antonio Luaces
Analista deportivo., 07-03-2017
J-27. R. ZARAGOZA_1-2_ NÀSTIC
En pocas palabras… 7/17
José Antonio Luaces
Analista y estadista deportivo., 28-02-2017
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20
Webmaster: Webmaster <webmaster@nasticdetarragona.com>
Disseny: Albert Sola <asola@tinet.org>

Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.

Web allotjat a: La Tecla Network

Optimitzat per 1024x768.
Utilitzem cookies pròpis i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar publicitat personalitzada mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació i preferències.
Si continua navegant, entenem que accepta el seu ús.